Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kousal skóroval v extralize po pěti týdnech. Takhle jsem se z gólu snad nikdy neradoval, přiznal

Pavel Kousal se gólem a asistencí podepsal pod výhru Sparty nad Litvínovem a po utkání přiznal, že měl z branky velkou radost. Skóroval totiž v extralize poprvé po pěti týdnech, kdy do prázdné branky pečetil výhru nad Mladou Boleslaví. Klasický gól vstřelil naposledy 13. října, shodou okolností také proti Severočechům.

Pavel Kousal
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Měl jsem trošku pauzu. Když nepočítám gól do prázdné, tak jsem se prosadil naposledy proti Litvínovu, což je celá čtvrtina (základní části). A to je špatné," řekl Kousal po utkání, které Sparta vyhrála 3:1.

"V podobné situaci dva na jednoho jsem byl v minulém zápase v Liberci za stavu 5:4 a chtěl jsem nahrávat. Tak jsem si řekl, že už musím vystřelit a dát gól. Jsem rád, že mi to tam padlo," uvedl český reprezentant.

Že má radost z branky, bylo vidět podle jeho reakce. "Takhle jsem se z gólu, myslím, nikdy v kariéře neradoval," přiznal Kousal.

"Snažím se střílet, i když bych se do toho mohl tlačit o trošku více. Doufám, že teď přidám další a další branky," přál si.

Zároveň ale řekl, že i přesto, že se mu v koncovce nedařilo, nechtěl měnit své zvyky a svou hru. "Je blbost něco měnit a zaobírat se tím, když ví, že to vždy fungovalo," uvedl Kousal.

V zápase nakonec padly jen čtyři branky, šancí si přitom oba týmy vytvořily mnohem více. "Myslím si, že jsme jak my, tak oni mohli přidat nějaké góly navíc. I pro diváky by to bylo atraktivnější. Když to přeženu, mohlo to být 6:3, ale dobře jsme ubránili oslabení," poukázal Kousal na jednu z klíčových pasáží utkání.

Na přelomu první a druhé třetiny totiž Sparta hrála hned pětkrát v oslabení. Inkasovala ale jen jeden gól. "Oslabení nás zdobí celou sezonu, ale myslím si, že tam měli dobré šance. Podržel nás Pepa Kořenář a v nějaké přesilovce jsme je tam nenechali se ani usadit," řekl Kousal.

Sparta se v domácím prostředí představila poprvé po třech týdnech a utkání sledovalo 16 683 diváků v téměř vyprodané O2 areně.

"Bylo mi vedro jako sviňa, ale jinak to bylo super. Fanoušci fandili a doma je to vždy lepší než se někam hnát autobusem. Doufám, že bude tolik lidí chodit pořád," přál si Kousal.

Pražané se vyrovnali i s absencí dvou nemocných útočníků základního kádru Vladimíra Sobotky a Miroslava Formana, kvůli které trenér Pavel Gross pozměnil složení jednotlivých formací.

"Je super, že se dokážeme zastoupit a víceméně každý zápas rozhoduje někdo jiný. Asi by to tak mělo být. Třeba nebudou hrát ani příště a z pověrčivosti je necháme doma," pousmál se Kousal.

Utkání ozdobil i odvolaný faul hostujícího Martina Havelky, jenž zrušil možný trest pro kapitána Sparty Michala Řepíka ve 49. minutě utkání za nerozhodného stavu 1:1.

"Hrál jsem s ním v mládežnické repre, takže jsem za ním jel a hned jsem mu říkal, že je to dobré. Ještě to bylo v naší přesilovce, což se moc nedělá. Za mě hezké gesto," ocenil Kousal rozhodnutí Havelky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články