Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kousal se blýskl dvěma body proti bývalým spoluhráčům z Mladé Boleslavi

Gólem a asistencí pomohl útočník Pavel Kousal k vítězství Sparty proti svým bývalým spoluhráčům z Mladé Boleslavi 4:1. V duelu 40. kola si pikantní souboj proti týmu, v kterém strávil čtyřiadvacetiletý odchovanec Jihlavy téměř šest let, mohl vychutnat o to více, že to bylo před nejvyšší návštěvou této sezony extraligy.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Mladá Boleslav

Kousal sparťanské fanoušky rozjásal hned po 26 sekundách hry, když po přihrávce Davida Tomáška dostal do odkryté branky Filipa Novotného puk bruslí. Prožíval zvláštní okamžik. "Říkal jsem si, že to nebudu slavit, ale trošku mi to tam ujelo," řekl Kousal.

Sudí Adam Kika a Jan Jaroš si situaci ještě ověřili u videa, ale Kousal tušil, že by měla být branka regulérní.

"Věřil jsem, že to rozhodčí uzná, protože já jsem to jen dobrzďoval. Tam to akorát hráč zbrzdil, jinak bych to měl přímo na hokejku. Věděl jsem, že jsem musel brzdit, protože jinak bych přejel až za bránu. Na devadesát procent jsem si byl jistý, že to uznají," popsal situaci Kousal.

S kamarády z týmu soupeře se popichoval. "Furt tam na mě někdo něco pokřikoval, ale já na ně taky. Určitě to bylo zvláštní, ale užil jsem si to. A po gólu na mě mohli kluci o to víc pokřikovat," usmíval se Kousal.

Čeká ho příspěvek do sparťanské pokladny v kabině. "Vždycky se dává proti bývalému týmu nějaká prémie do kasy, takže to zítra budu muset zaplatit."

Z Mladé Boleslavi odešel 5. ledna výměnou za útočníka Daniela Přibyla a Davida Dvořáčka, kteří zamířili do Bruslařského klubu na hostování.

Byl v té době s 22 body za 10 branek a 12 asistencí nejproduktivnějším hráčem Středočechů. V dresu Sparty má ze sedmi utkání na kontě šest bodů za tři trefy a stejný počet přihrávek.

"Na začátku to nebylo ideální. Musel jsem si trošku zvyknout, ale teď si myslím, že je to čím dál lepší. Hodně mi k tomu pomáhají spoluhráči a celkově tým. Když se vyhrává, tak se nemusí všem dařit. Nějaké chybičky jsou vždycky," prohlásil Kousal, který bodoval v čtvrtém utkání za sebou.

Nové angažmá sice začal prohrou s Libercem 2:5, ale pak se radoval ze šesti výher za sebou. "Kabina je super. Musím zaklepat, že teď nám to jde. Snad to tak bude pokračovat a bude to lepší a lepší. Vždycky se líp hraje o vyšší příčky. Když se prohraje zápas, nemusí se to tolik řešit. Když hrajete desáté nebo dvanácté místo, tak je každá prohra znát. Na psychice boleslavských hráčů je to hodně vidět. Kdyby byli nahoře a my dole, tak by vyhráli oni 4:1," řekl Kousal.

Přiznal totiž, že soupeř byl v zápase lepší. "Myslím si, že měli víc ze hry. Akorát si myslím, že by se měli tlačit víc do brány. Zbytečně to někdy překombinovávají. Ale když jsem tam byl já, dělal jsem to samé. Zápas to byl určitě dobrý. Když budou kluci takhle hrát, určitě budou vyhrávat," přeje bývalému klubu.

Reprezentační útočník byl rád, že při tradiční sparťanské poctě hrdinům v zápase spojeným s charitativními účely mohl s novými spoluhráči slavit výhru. "Bylo to super. Přišlo hrozně moc lidí. Je to vždycky super, když se dělají nějaké takové akce. Snad jich bude víc," dodal Kousal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články