Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Koupě licence na extraligu? Vrchol nátlaku, zní od vedení Zlína a jednání s Energií popřelo

Hokejový klub PSG Berani Zlín, který letos na jaře po dvaačtyřiceti letech sestoupil z extraligy, nyní vede dvojice jednatelů Jiří Marušák a Jan Štětkář. Třetí z jednatelů Patrik Kamas byl odvolán. Generálním manažerem klubu nebyl na úterní valné hromadě zvolen zástupce města Zlín Robert Hamrla a klub také na dnešní tiskové konferenci popřel, že by aktuálně jednal s Karlovými Vary o převzetí extraligové licence.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlín odmítl spekulaci, že chtěl koupit extraligu od Karlových Varů

Klub také na dnešní tiskové konferenci popřel, že by aktuálně jednal s Karlovými Vary o převzetí extraligové licence. "Byl to vrchol nátlaku na veřejnost, já té informaci nevěřím," řekl možnému převzetí licence na nejvyšší soutěž od Karlových Varů Tomáš Valášek, předseda spolku HC Berani, který vlastní 41 procent zlínského klubu.

Valášek se snažil i vysvětlit, proč nebyl zvolen Hamrla generálním manažerem klubu, byť přislíbil klubu pět milionů ročně a postupem času měl i zájem do klubu majetkově vstoupit.

"Jde o klíčovou pozici, dotýká se celého klubu a jeho zvolení by mělo své důsledky. On se účastnil výběrového řízení a nedostal žádný hlas, ani od zástupců města. A poté byl vytažen z klobouku na valné hromadě. Jasně jsme si řekli, že tuto pozici musí obsadit člověk, na kterém se shodneme všichni," uvedl Valášek.

S tím souvisí i zapojení zlínské legendy Petra Čajánka do struktur klubu. "Kdyby byl zvolen Robert Hamrla generálním manažerem klubu, skončil bych," uvedl trojnásobný mistr světa Čajánek, který by mohl povýšit na šéftrenéra mládeže.

Obsazení pozice generálního manažera Beranů bude nyní klíčové pro další chod klubu. Druhý jednatel klubu Jan Štětkář řekl, že řada partnerů s podpisem smluv na další sezonu čekala právě na to, kdo nakonec klub povede. "Cítili, že se zde dějí nestandardní věci, a tak byli na pochybách, zda mají uzavřít smlouvy, nebo ne," uvedl Štětkář.

Podle Valáška je nejlepším kandidátem na pozici generálního manažera bývalý obránce a současný jednatel Marušák. "Je vzdělaný, chytrý, rozumný a nekřičí. Za mě vhodný kandidát," řekl Valášek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články