Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kotala: Každý zápas si říkáme, že musíme dobře začít, a vždy tam nastoupíme jako lajdáci

Znovu inkasovali jako první, tentokrát se jim duel otočit nepodařilo a v sérii ztrácí 2:3 na zápasy. Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli Třinci 0:3 a v semifinále play-off extraligy se ocitli na hraně vyřazení. Hodně rozzlobený byl po utkání útočník Středočechů Jakub Kotala.

Utkání Třinec – Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Bohužel jsme dnes byli jednoznačně horší a z naší strany tam nebylo nic, co by nám, možná kromě (brankáře) Růžičky, dávalo šanci vyhrát. Třinec vyhrál zaslouženě," uznal Kotala. "Každý zápas si říkáme, že musíme dobře začít, a vždy tam nastoupíme jako lajdáci. Je to naše blbost," zlobil se čtyřiadvacetiletý útočník.

Středočeši se po nevydařené první třetině, kterou ale prohráli jen 0:1, snažili v kabině nabudit. Podle televizních reportérů byly zvýšené hlasy hráčů slyšet až na chodbu. "Samozřejmě, že jsme si něco řekli, chtěli jsme to nakopnout, ale bohužel dnes nám chyběla síla, abychom zápas zvrátili," přiznal Kotala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 5. semifinále Třinec – Mladá Boleslav

Důležitým faktorem série je úspěšnost v přesilových hrách, Mladé Boleslavi se sice dařila hra v početní výhodě ve čtvrtfinále proti Pardubicím, proti Třinci ale nepotrestala ještě ani jeden faul soupeře. "Bavíme se o tom každý den, ale nejde nám to. Třinec má přesilovky, my se musíme zaměřit na tu naši. Zatím neumíme najít na jejich hru recept," řekl Kotala.

Rodák z Havířova patřil mezi nejlepší hráče ve čtvrtfinále, proti Dynamu nasbíral ve čtyřech zápasech sedm bodů za pět branek a dvě asistence. Proti Třinci si ale v pěti zápasech připsal jen dvě gólové přihrávky. "Nechci nějak shazovat Pardubice, ale všichni vidí, že Třinec je kvalitnější tým a do ničeho nás moc nepouští. Urputně brání střední pásmo, takže je těžké se prosadit," uvedl Kotala.

Semifinálová série bude nyní pokračovat v úterý v Mladé Boleslavi a Kotala věří, že Bruslaři potvrdí, že v sudých zápasech vyhrávají. "Teď už není na co čekat. Musíme dvakrát vyhrát a tak k tomu musíme přistoupit. Konečně už dobře začít, ne jako v předešlých pěti zápasech, kdy jsme inkasovali jako první. Musíme vyhrát," dodal odhodlaně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články