Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kosticyn zaznamenal v premiéře za Pardubice dvě asistence, ale výhru Komety zařídil Král

Hodně vidět byly posily Pardubic v utkání 39. kola extraligy. Útočník Andrej Kosticyn zaznamenal dvě gólové přihrávky, ale brankář Konstantin Barulin inkasoval třikrát a Kometa nakonec zvítězila na východě Čech 3:2. Rozdílovou trefu obstaral obránce Filip Král.

Utkání Pardubice – Brno
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Je vidět, že Andrej je výborný hokejista s patřičným přehledem, umí si pokrýt kotouč. Konstantin tam měl výborné zákroky. Sice dostal tři góly, ale podal velmi dobrý výkon. I on měsíc nehrál, je to znát. Hrál první zápas ve zcela novém prostředí v jiné zemi. Bylo to pro něj těžké, ale obstál," řekl trenér Pardubic Richard Král.

Hosté se hned zkraje utkání ubránili po Zámorského sekání, aby posléze udeřili ve své první početní výhodě. Dvanáct sekund před koncem Nakládalova trestu za nedovolené bránění se prosadil Klepiš dobře schovanou střelou přes obránce Koláře, na kterou Barulin nedosáhl.

Krátce po otevření skóre mohli zvýšit náskok Komety Bondra a po něm Valský, obě situace si ale novic v brance Dynama pohlídal. Východočeši zahrozili mladíky: Blümel neuspěl nepodařeným samostatným únikem a Rohlíkovu střelu z mezikruží vykryl Vejmelka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Brno

Červenobílí v úvodu druhé části hry ubránili pardubickou přesilovku, po jejím skončení Paulovič trefil tyč Vejmelkovy branky. Kometa získala dvougólový náskok ve 24. minutě po úspěšné střele Valského, která Barulinovi proklouzla těsně za brankovou čáru.

Kometa byla blizoučko třetí brance při Kousalově vyloučení za podrážení, Valský už překonal Barulina, gólmana Dynama ale zaskočil Poulíček a vytáhl kotouč z poloviny doputovaný za brankovou čáru. Ruský brankář pak podržel svůj tým při brněnské přesilovce pět na tři, když zneškodnil šance Muellera a dorážejícího Holíka.

Jakými změnami prošly Pardubice? A jak se vlekla sága okolo přestupu Ondřeje Němce? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Pardubičtí dokázali srovnat dvoubrankové manko v závěru druhé třetiny. Nejprve v přesilovce využil křížnou Kosticynovu pobídku Paulovič a snížil. Čtvrt minuty před koncem Dynamo mělo signalizovanou výhodu, po Kosticynově prudkém pasu od mantinelu se přes Kousala dostal puk k Romanovi a ostravský rodák jej bekhendem poslal přímo do rohu nad Vejmelkovu lapačku.

Vrátit zpět náskok na stranu hostů mohli ve 45. minutě Holík s Muellerem v akci dvou na jednoho, obrana Pardubic ale nebezpečnou situaci ustála. O dvě minuty později nejprve neuspěl v zakončení Zaťovič, puk poté zpoza brány vrátil do mezikruží Mueller a Král překonal Barulina. Kometa vedla 3:2.

"Otevřel se mi prostor, neboť můj útočník byl na prknech. Za svůj gól děkuji Peteru Muellerovi, který mě nádherně našel, byl jsem sám před bránou. Jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci a že poté jsme těsný náskok uhájili," uvedl obránce Filip Král.

Pardubice už sílu na další odpověď nenašly. Blízko k vyrovnání byli Hrádek s Kousalem v 52. minutě, jejich souhra ale k úspěchu nevedla. V předposlední minutě domácí trenéři odvolali brankáře, Brno ale těsný náskok po obětavém výkonu uhájilo.

39. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Paulovič (A. Kosticyn, Nakládal), 40. O. Roman (R. Kousal, A. Kosticyn) - 9. Klepiš (Vejmelka), 24. Valský (Brabenec, T. Šoustal), 47. F. Král (Mueller, Zaťovič). Rozhodčí: Sýkora, Šír - Pešek, Votrubec. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. Bez diváků.

Pardubice: Barulin - Nakládal, Ďaloga, J. Zdráhal, J. Mikuš, Bučko, J. Kolář, Hrádek - Camara, O. Roman, A. Kosticyn - L. Horký, R. Kousal, Paulovič - Blümel, Poulíček, Kusý - Matýs, O. Rohlík, T. Zeman. Trenér: R. Král.

Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, Holland, Mlčák, S. Svozil, Gulaši, Kučeřík - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Schneider, Klepiš, Plášek - Kusko, Brabenec, Valský - T. Šoustal, F. Dvořák, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články