Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Košťálek: Radši dávám góly, ale těch pět bodů je i tak dobrých

Nejlepším hráčem zápasu hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Třincem (6:3) byl na pardubické straně vyhlášen Jan Košťálek. Obránce Dynama byl u pěti ze šesti pardubických gólů, nasbíral totiž pět asistencí.

Jan Košťálek děkuje po utkání divákům
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Vystřelil jsem a kluci to tam dorazili. Nebo to bylo z přesilovek. Cpal jsem to do brány, povedlo se to," popisoval Košťálek svůj pětibodový večer.

Výrazně tak přispěl k výhře Pardubic nad vedoucím Třincem. "Šli jsme do toho naplno a podařilo se nám dát první góly, což nám pomohlo. Nakoplo nás to a dařilo se nám navíc v koncovce," pochvaloval si Košťálek.

Třinec se snažil dotáhnout, ale Pardubičtí vždy dokázali znovu odskočit. Klíčovým momentem byl gól na 4:2 v úvodu třetí třetiny.

"Bylo super, že se nám hned v dalším střídání podařilo dát gól. V tom jsme je taky zlomili," podotkl šestadvacetiletý hokejista.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Třinec

Již v prostřední třetině sám překonal brankáře Marka Mazance, ale po trenérské výzvě Ocelářů rozhodčí gól neuznali.

"Nevím, co se s tím dá dělat. Když jde člověk dorážet, tak občas strčí do brankáře. Bylo by hezké dát i gól, vždy jsem radši dával góly, ale těch pět bodů je stále dobrých," prohlásil Košťálek.

Po výhře v Olomouci pardubičtí hokejisté zdolali i Třinec a zareagovali na předchozí sérii tří zápasů bez vítězství.

"Nemůžeme pořád vyhrávat, nejsme kapela. Takové zápasy přijdou, ale pak musíme ukázat, že jsme silný tým, a vrátit se zase zpátky," řekl pardubický obránce.

Vzhledem k aktuálním opatřením mohla do pardubické arény jen tisícovka diváků. "Škoda, že zápas nemohlo vidět více lidí. Bylo to jako v play-off, vyhecované, hitovalo se, parádní zápas," uzavřel Košťálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články