Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Koronavirus se šíří extraligou. Po Třinci a Motoru míří do karantény také Mladá Boleslav

Třetím klubem extraligy, který čelí nákaze koronavirem, je Mladá Boleslav. Bruslaři proto neodehrají páteční utkání 41. kola s Karlovými Vary a odloženy mají i další dva zápasy. Středočeši o tom informovali na svém oficiálním webu. Ze stejného důvodu musely do karantény i prvoligová mužstva Vsetína a Ústí nad Labem.

"Krajská hygienická stanice nařídila z důvodu nákazy několika hráčů nemocí covid-19 A mužstvu BK Mladá Boleslav do středy 19. ledna karanténu," uvedli představitelé Bruslařského klubu.

Vedle pátečního utkání 41. kola extraligy se hráči Mladé Boleslavi nepředstaví v neděli na ledě Zlína a v úterý doma proti Kladnu.

V karanténě jsou aktuálně i České Budějovice, Třinec se po vynucené pauze do soutěže zapojí dnes. Nejbližší dvě utkání – v sobotu a příští týden ve středu – neodehrají v první lize Vsetín a Ústí nad Labem.

Středočeši se nyní musí se soupeři domluvit na náhradních termínech zápasů. Již před startem ročníku upravilo vedení extraligy pravidla pro případy, že by covid-19 zasáhl do programu a utkání se musela odkládat. Zápas může být odložen maximálně o 30 dnů. V případě, že by se jim to nepodařilo, může nové termíny zápasů stanovit ředitel soutěže Josef Řezníček nebo sportovně-technická komise hokejového svazu.

Mužstva, která chtějí postoupit do play-off, musí odehrát alespoň 50 procent utkání. V případě, že některý z týmů nesehraje plný počet zápasů, započítá se mu do tabulky počet bodů podle průměrného zisku. Alespoň polovinu základní části čítající 60 kol už odehrály všechny kluby.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články