Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Konrád předčil Rybára, hubenou výhru Olomouce nad Hradcem vystřelil Mráz

Diváci v Olomouci čekali na úvodní gól proti Hradci Králové až do 49. minuty, kdy se prosadil olomoucký Mráz. Nakonec se jednalo o jedinou branku, neboť více jich Patrik Rybár v brance Východočechů nepustil. Gólman Branislav Konrád tak vyšel z minisouboje vítězně a po vítězství Mory 1:0 tak zaznamenal už páté čisté konto v sezoně. Hanáci ukončili dlouhou sérii 11 porážek ve vzájemných zápasech.

Utkání Olomouc - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"Jsem rád, že jsem se chytil po minulém utkání s Litvínovem, se kterým mi to nevyšlo. Potěšilo mě, že jsme vyhráli za tři body. S Hradcem Králové se mi to povedlo poprvé, co jsem v Olomouci," řekl po utkání Konrád. "Bylo to těžké, protože jsem neměl moc práce, soupeře jsme tlačili, ale pak se několikrát na mě vyřítil z brejku, naštěstí se mi to podařilo pochytat."

První možnost skórovat měli domácí. Při Koukalově vyloučení ale Eberle trefil dobře postaveného Rybára, který si poradil i s Bucovou tečí po Škůrkově nahození. V 11. minutě vypálil Strapáč, Rybár sice neměl puk pod kontrolou, ale sudí přerušili hru. V další akci pálil Buc a hradecký gólman opět puk vyrazil.

Mountfield se dostal do hry díky přesilové hře v 15. minutě, ale Konrád udržel bezbrankový stav, když si poradil hlavně s nebezpečnými dorážkami Köhlera. Minutu před koncem první třetiny hosté špatně střídali, Ostřížek vystřelil, puk se odrazil přímo na hůl Lukáše Galvase, ale Rybár předvedl další skvělý zákrok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Hradec Králové

Druhá část začala chybou domácích a brejkem Jarůška, jehož blafák ale dokázal Konrád chytit. Hanáci odpověděli obrovskou šancí Vlacha, který dorážel teč Hermana, Rybár však opět ukázal, že je ve skvělé formě. V polovině utkání poslal Bednář do šance Kukumberga, ale slovenský útočník vysoko přestřelil.

Ve 35. minutě si puk zkušeně nachystal Lukáš Galvas, pálil ze skvělé pozice, ale jeho pokus zblokovala hradecká obrana. Mountfield odpověděl brejkem Cingela, Konrád byl ale připraven.

Třetí třetina opět začala aktivitou Hanáků a zblízka před Rybárem neúspěšně dorážel Vlach. Domácí následně přestáli téměř bez potíží druhé oslabení v utkání. Ve 48. minutě chyboval domácí bek Škůrek, olomoucký brankář však chybu spoluhráče napravil a Jarůška vychytal.

O minutu později už se měnilo skóre na druhé straně. Střelu Lukáše Galvase dorazil za Rybárova záda Mráz. Olomouc se pak ubránila při Sundherově trestu a těsný náskok ubránila až do konce.

"Sérii porážek s Hradcem jsem trošku vnímal, ale jen jsem něco u sebe změnil a obrátil to v náš prospěch. I minule jsme s Hradcem hráli dobře, vedli jsme, ale oni to otočili. Možná dnes bylo dobré, že jsme vedoucí gól dali až v poslední třetině," dodal Konrád.

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávky: 49. B. Mráz (Strapáč, L. Galvas). Rozhodčí: M. Sýkora, Lacina - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4143.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Sundher, Burian - Ostřížek, Strapáč, B. Mráz - Buc, Herman, Roman Vlach. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, Rosandič, Graňák, Pláněk, Vydarený (30. F. Pavlík) - Köhler, Dragoun, Jarůšek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, M. Látal - Cingel, Koukal, Červený - Vopelka, Džerinš, R. Pavlík. Trenér: V. Sýkora, T. Martinec a Hynek.

Zdeněk Moták (Olomouc): "Ač padl jen jeden gól, tak jsme viděli pěkné utkání. Byli jsme podle mě o něco lepším týmem, soupeře jsme přestříleli ve všech třetinách, všichni hráči zaslouží absolutorium. Ale v neděli je další zápas, na ten se musíme soustředit. Na přesilovky Hradce jsme se připravovali, bylo to těžké, ale mnohdy se štěstím jsme je přestáli. Lehce proletělo šatnou, že Olomouc Hradec dlouho neporazila, tak je výborné, že se to dnes podařilo."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Bylo to dramatické utkání, dlouho nerozhodné, nakonec to skončilo fotbalově. Oba brankáři podali vynikající výkon. Olomouc měla šance z tlaku, my jsme je měli hlavně ve druhé části, bohužel jsme je neproměnili. Jedna branka rozhodla. Měli jsme dnes čtyři samostatné nájezdy, nedali jsme ani jeden. Bez gólu se nevyhrává, ale Olomouc si za vítězstvím šla více než náš tým. Hráčům určitě můžu vytknout dost, domácí měli navrch v soubojích, v obranném pásmu jsme špatně pokrývali hráče. A přesilovky jsme nesehráli dobře, snad kromě té první. Série jsou možná zajímavé pro fanoušky, ale my to nějak nevnímáme, je to spíš shoda okolností. My možná máme podobně negativní s jiným týmem. Na tom nelze nic stavět."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články