Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Konečně také šťastný konec. Motor rozhodl o výhře ve Zlíně v poslední minutě

České Budějovice zažily po delší době povedený závěr utkání. Ve Zlíně v rámci 47. kola extraligy rozhodl o vítězství 3:2 Daniel Voženílek, který se trefil v čase 59:24. Jihočeši tak přerušili sérii pěti porážek, Zlín naopak nevyužil šanci přiblížit se poslednímu postupovému místu.

Utkání Zlín – České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Od prvních minut jsme to měli velmi dobře rozehrané. Myslím si, že jsme byli lepší. Kredit Zlínu, je to houževnatý soupeř. Věděli jsme, že to nevzdá a bude bojovat. Měli jsme hluchou pasáž, kdy jsme dostali dva góly, v té chvíli jsme nehráli moc dobře. Ale kredit také našemu týmu, že našel cestu k vítězství při přesilovce. Podle mě si zaslouženě odvážíme tři body," prohlásil hostující kouč Václav Prospal.

"Těžko hledám slova, která by zápas vystihla. Dobré bylo, že jsme to za stavu 0:2 po dvou třetinách nezabalili a vrátili se do zápasu. Konec byl ale špatný. Co se stalo při vyloučení minutu před koncem? Sám nevím. Zakončil jsem na bránu, puk byl tečovaný do sítě. Říkal jsem si, že je to dobré, že máme udělané útočné pásmo. Najednou za sebou vidím ležet hráče. Vůbec jsem necítil, že bych jej hokejkou atakoval. Bylo to smolné vyloučení, po kterém přišla rozhodující branka soupeře," uvedl domácí útočník Jakub Šlahař.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – České Budějovice

Zápas začali lépe hosté. Soupeře sevřeli v obranném pásmu, Martin Novák ale se střelou z ostrého úhlu neuspěl. Berani si jako první zahráli přesilovku, Honejsek však z levé strany minul.

V úvodu druhé části hosté nevyužili další přesilovku. Vyrovnat se pokoušel bek Novotný, Strmeň jeho skrytý pokus vyrazil. V polovině zápasu přidali Jihočeši druhý gól, regulérnost Beránkovy dorážky bruslí po akci Gilberta musel určit videorozhodčí. Zlínský kouč Svoboda si ještě vzal trenérskou výzvu, ta ale Beranům nepomohla. V oslabení ujel do šance Sedláček, po otočce nakonec nezakončil.

Třetí třetinu zahájil Zlín v početní výhodě, Šlahař ale mířil jen do Strmeňovy výstroje. Českobudějovičtí zanedlouho podnikli brejk, pas Martina Nováka tečoval těsně vedle levé tyče Toman. Domácí ve 47. minutě snížili, Strmeně bekhendem překonal Šlahař. Motoru mohl vrátit dvougólový náskok Pavel Novák, ale neuspěl a Berani vyrovnali. Z mezikruží rozvlnil síť Fořt.

V závěru České Budějovice hrály přesilovku, kterou zblízka využil Voženílek.

47. kolo hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - Madeta Motor České Budějovice 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 47. Šlahař (D. Nosek, J. Ondráček), 54. Fořt (Kubiš, Ferenc) - 18. Z. Doležal (Slováček, R. Přikryl), 30. M. Beránek (Gilbert), 60. D. Voženílek (R. Přikryl). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 6:5, navíc Fořt (Zlín) 10 min. Využití: 0:2. Bez diváků.

Zlín: Huf - Žižka, Řezníček, Ferenc, M. Novotný, D. Nosek, Gazda, Suhrada - Vopelka, Fořt, Kubiš - Dufek, Honejsek, Köhler - Šlahař, P. Sedláček, J. Ondráček - Dobiáš, Karafiát, Sebera. Trenér: R. Svoboda.

České Budějovice: Strmeň - Plášil, Vydarený, Slováček, Štencel, Kubíček, Lytvynov - Z. Doležal, Toman, M. Novák - Holec, D. Voženílek, Jonák - Gilbert, R. Přikryl, M. Beránek - Alderson, P. Novák, Karabáček. Trenér: Prospal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články