Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kometě vystřelil výhru nad Plzní v prodloužení Koblížek

Oba celky začaly sezonu rozpačitě, ale v posledních zápasech už začaly sbírat body. I v Plzni nakonec bodovaly oba týmy. Po remíze 3:3 v základní hrací době se výsledek řešil v prodloužení. V tom měli víc štěstí hosté, kterým vystřelil dva body gólovou trefou v 63. minutě Koblížek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Brno

"Měli jsme v nohách těžký zápas z Hradce. Přijeli jsme s tím, že chceme zamezit tlaku domácích v první třetině. Chtěli jsme být naopak aktivní a rozjezdit tím dnešní cestu. Paradoxně jsme jí prohráli, přestože jsme hráli výborně. Domácí byli produktivní a potrestali nás dvěma situacemi, které pro nás byly nešťastné," řekl kouč Komety Martin Pešout.,

"Ve druhé třetině jsme se trochu uklidnili a zápas otočili. Ve třetí třetině to byl taktický boj. Nikdo nechtěl prohrát a bylo to nervózní. Se štěstím jsme ulehali přesilovku domácích a v prodloužení jsme byli šťastnější. Jsme rádi, že si vezeme dva body," dodal Pešout.

Začátek vyšel lépe hostům a vyloučení Blomstranda potrestal ve třetí minutě přesnou střelou z levého kruhu Holík. O pouhých 37 vteřin později ovšem z první vážnější akce domácích vyrovnal pokusem z otočky Mertl na 1:1.

Aktivnější Kometa přesto díky další početní výhodě pokračovala v náporu, gólman Svoboda si ale poradil s dorážkou nekrytého Fleka a z přečíslení dvou na jednoho ho po vybídnutí Šalého trefil Holland. Naopak během první přesilovky Indiánů necelé tři minuty před první pauzou dokonal obrat ranou bez přípravy pod horní tyčku Rekonen.

V úvodu prostřední části se akce přelévaly na obě strany dlouho bez šancí. Až ve 29. minutě potrestal faul Schleisse vyrovnáním na 2:2 Vincour, když zužitkoval ideální Horkého nabídku před odkrytou branku.

Ve svižném tempu se na další vzruch čekalo až do 37. minuty, kdy po chytré Holíkově zadovce vrátil hostům vedení pohodlnou trefou Flek. Uběhlo však pouze 62 vteřin a po vyhraném buly dorazil střelu Baránka do sítě na 3:3 Hrabík.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili aktivněji domácí. Průnik Adamce i Mertlovu dorážku ovšem gólman Čiliak přestál a na druhé straně v dobré pozici Koblížek vypálil nad. Iniciativu následně znovu převzali Indiáni.

Pokus Schleisse z pravého kruhu ovšem Čiliak v 54. minutě vyrazil a pomohl svému týmu přečkat i vyloučení Formana. V nastaveném čase rozhodl o bonusovém bodu pro Kometu Koblížek, který se prosadil po krásné individuální akci.

"Asi pokorně a skromně můžeme říct, že jsme rádi za jeden bod. Hlavní je, že sbíráme body, i když je škoda, že jsme tenhle týden nedotáhli, jak bychom si všichni přáli. Dneska jsme nepodali ideální výkon, škoda té přesilové hry na konci. Zase jsme chvilkami hráli jak blázni, vypadávali jsme ze systému, který chceme hrát," řekl klubovému webu kapitán Plzně Jan Schleiss.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 3:4 v prodl. (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Mertl (Zámorský), 18. Rekonen (Schleiss, Zámorský), 38. Hrabík (Baránek, Suchý) - 3. Holík (Vincour, Zaťovič), 29. Vincour (Horký, A. Zbořil), 37. Flek (Holík, Horký), 63. Koblížek (T. Sallinen). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Brejcha, Malý. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. Diváci: 4528.

Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Kaňák, Baránek, Kvasnička, Vitaloš, Budík - Rekonen, Kodýtek, Schleiss - Blomstrand, Suchý, Hrabík - Adamec, Mertl, Meyer - Z. Sedlák, Malát, M. Lang. Trenér: Kořínek.

Brno: Čiliak - L. Forman, Ščotka, Holland, Kučeřík, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Sallinen, Zaťovič - Kollár, A. Zbořil, Šalé - Vincour, Malý, Dufek. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články