Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kometě už se rozehrávají opory. Proslov byl ostrý, snad to zabralo, říká Zábranský

I přes faktor specifické sezony ovlivněné koranavirem, výkony brněnské Komety v posledních týdnech povážlivě uvadaly. Majitel a hlavní kouč jednoho z předních klubů hokejové extraligy Libor Zábranský musel v kabině zvýšit hlas a sáhl ke změnám ve složení realizačního týmu. Brno se totiž pohybovalo kolem desáté příčky, na což není zvyklé. V rozhovoru pro pořad Hokej den poté přiblížil i fázi příprav stavby nové arény na jihu Moravy. 

Majitel a kouč Komety Libor Zábranský
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Momentálně Kometa zaujímá deváté místo, ale ještě než porazila v neděli Zlín 5:3, měla bilanci z devíti utkání jen tři výhry a z toho dvě v prodloužení. Po nezdaru v Karlových Varech v pátek měl šéf brněnského klubu důrazný proslov, jeden z nejdůraznějších za dobu, co působí v klubu.

"Trénuju patnáct let a tohle bylo ostré. Doufám, že dalších pět let nebudu muset dát podobným způsobem emoce najevo. Na ledě jsem ty emoce předtím neviděl, tak snad to zabralo," řekl Zábranský.

Vadil mu především přístup k utkání a herní projev. Změny udělal na střídačce. Vedle sebe místo Radka Bělohlava nově postavil Jana Zachrlu, jenž dosud vedl juniory, a Bělohlav přešel k juniorům. Kamil Pokorný pak analyzuje zápasy z tribuny.

"Jen jsem přerozdělil funkce. Chci dát větší prostor i našim mladším trenérům. Čekal jsem od toho nějakou změnu i pro kluky. Přece jen jsme spolu pět šest let pohromadě. Myslím, že to bude fungovat dobře jako v minulých sezonách," prohlásil generální manažer Komety.

Je nám líto, video expirovalo.
Zábranský v pořadu Hokej den poté o změnách v Kometě či nové aréně

Z pěti vstřelených branek proti Zlínu Brňané zaznamenali tři v přesilovkách, což už značí náznak zlepšení. Prosadily se opory Peter Schneider, Martin Zaťovič a Peter Mueller, ten skóroval v zápase dvakrát a připsal si jednu asistenci. 

"Peter Mueller byl v době pauzy s rodinou doma. Přiletěl, absolvoval dva tři tréninky a šel na led. Petr Holík taky chyběl a nechodil na led. Na klucích je vidět nerozehranost, síla na puku a trochu takové jistoty. Ale dostávají se do toho. Koneckonců proti Zlínu rozhodli oni. Potřebujeme, aby se dařilo klíčovým hráčům a padalo jim to tam," přeje si Zábranský.

Mimo hokejové záležitosti stále podniká kroky ke svému snu, tedy aby v Brně stála nová multifunkční hala s kapacitou 13 300 míst. V ní by se poté mohla uskutečnit jedna ze skupin seniorského mistrovství světa 2024.

"Je pravda, že jednání kolem toho je spousta. Hlavně díky městu a radnici, která to má jako jasnou prioritu. Kvůli covidu a situaci je to časově teď posunuté. Nejsem oprávněný k tomu, abych řekl termíny. Nikdo neví, jak to bude vypadat za měsíc. Projektuje se. Brzy budu mít 47 let a věřím, že padesátiny bych mohl oslavit v nové aréně," pousmál se Zábranský.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články