Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

SOUHRN 7. KOLA: Kometa potvrdila formu a vyloupila Spartu. Liberec zdolal Dynamo a Litvínov přestřílel Třinec

Šlágr 7. kola hokejové extraligy pro Brno. Na ledě rivala Sparty potvrdila Kometa zlepšenou formu a potřetí v řadě zvítězila, tentokrát 2:0. Pražané po šesti výhrách poprvé v sezoně prohráli. Dalšího favorita základní části a vedoucí tým tabulky Pardubice zaskočili Bílí Tygři, když zvítězili 4:3 po nájezdech. Litvínov už je za Dynamem druhý, když přestřílel 6:4 Třinec. V efektivitě zakončení pak dominovali hokejisté Motoru a na ledě Mladé Boleslavi zvítězili jednoznačně 5:2. Vítkovice otočily duel s Olomoucí a zastavily sérii čtyř nezdarů.

Brněnský Daniel Gazda sráží kapitána Sparty Michala Řepíka
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Na góly chudé utkání v Praze svědčilo Kometě

Po zmatcích v úvodu sezony si to v Kometě sedlo. Brňané po čtyřech duelech bez bodů potřetí za sebou vyhráli. Pražané po šesti výhrách poprvé v sezoně prohráli. Hostům přihrály tři body trefy Lukáš Cingela a do prázdné branky Alexe Lintuniemiho.

První gól se zkoumal na videu kvůli možnému nedovolenému bránění gólmanovi Jakubu Kovářovi ze strany Kristiána Pospíšila, rozhodčí však branku Cingela uznali. Brankář Dominik Furch udržel podruhé v sezoně čisté konto.

HC Sparta Praha – HC Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky: 41. Cingeľ, 60. Lintuniemi. Rozhodčí: Hribik, T. Veselý - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 10 554.

České Budějovice poskočily do top čtyřky

Tři body před zápasem a nyní už šest bodů dělí v extraligové tabulce České Budějovice a Mladou Boleslav. V koncovce dominovali hokejisté Motoru a na ledě Mladé Boleslavi zvítězili jednoznačně 5:2. Jihočeši vyhráli pátý z posledních šesti zápasů, domácí vyšli podruhé za sebou naprázdno.

Hosté měli pět různých střelců, dvě asistence si zapsal bek Milan Doudera. Na druhé straně dvakrát efektně asistoval u branky Juhamatti Aaltonen.

BK Mladá Boleslav – Banes Motor České Budějovice 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 50. Pyrochta (J. Aaltonen), 60. Fořt (J. Aaltonen) - 5. Kubík (Harris), 21. F. Přikryl (M. Doudera), 32. Ordoš (M. Doudera, Hovorka), 46. Koláček (Chlubna), 51. M. Beránek (F. Přikryl, Gulaš). Rozhodčí: Šír, Pilný - Frodl, Špůr. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 2587.

Litvínov si vyšlápl i na Třinec, nasázel mu šest branek

Chemici naskočili do sezony úchvatně a už jsou na druhém místě, pouze o skóre za Pardubicemi. Proti úřadujícímu mistrovi zvládli už první třetinu 3:1, dokonce vedli i 6:2, nakonec zvítězili po výsledku 6:4. 

Na čtvrtém domácím vítězství a udržení stoprocentní bilance na Stadionu Ivana Hlinky se gólem a asistencí podíleli Petr Koblasa a Matúš Sukeľ. Mistrovský Třinec je osmý.

HC Verva Litvínov – HC Oceláři Třinec 6:4 (3:1, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. A. Kudrna (M. Sukeľ, Zile), 18. O. Kaše (D. Kaše), 20. Válek (Abdul, Demel), 27. Hlava (Jaks, Koblasa), 35. Koblasa (Baránek), 42. M. Sukeľ - 3. Dravecký (Čacho, Kurovský). 29. L. Hudáček (Marian Adámek, A. Nestrašil), 51. J. Jeřábek (M. Růžička, D. Voženílek), 58. M. Růžička (A. Nestrašil, Kundrátek). Rozhodčí: Pražák, Ondráček - Zíka, Thuma. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 4242.

Liberec doma zaskočil Pardubice

V posledních dnech liberecký kouč Filip Pešán apeloval na svůj tým, a ten zabral rovnou proti vedoucímu celku soutěže. Bílí Tygři uspěli proti Pardubicím 4:3 po nájezdech. Přesto mohli bodovat i na plno, dvakrát vedli v utkání o dvě branky. 

Domácí vyhráli podruhé za posledních šest zápasů a v tabulce se posunuli na desátou příčku. Dynamo přes dvoubrankové manko i posedmé v sezoně bodovalo a je novým lídrem. Východočeši, jimž zajistil zisk v čase 59:32 útočník Tomáš Hyka, vedou tabulku díky lepšímu skóre před Litvínovem. Nájezdy rozhodl Oscar Flynn.

Bílí Tygři Liberec – HC Dynamo Pardubice 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Rychlovský (Filippi, McCoshen), 11. Bulíř, 27. Flynn (McCoshen, A. Najman), rozhodující sam. nájezd Flynn - 20. D. Musil (Rákos, Poulíček), 45. Říčka (Čerešňák, Cienciala), 60. Hyka (Radil, T. Zohorna). Rozhodčí: Šindel, Sýkora - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 5296.

Vítkovice obrátily zápas s Olomoucí

Vítkovičtí hokejisté dosáhli na první domácí výhru v sezoně, zdolali v moravském derby Olomouc 4:3 v prodloužení. Ještě deset minut před koncem řádného času přitom hosté vedli 3:1, v závěru však doplatili na nedisciplinovanost a soupeř v přesilovkách srovnal na 3:3. O dvou bodech pro Vítkovice rozhodl v 63. minutě svým druhým gólem Roberts Bukarts.

HC Vítkovice Ridera – HC Olomouc 4:3 v prodl. (0:0, 1:2, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 29. Chlán (Percy, Lakatoš), 50. Roberts Bukarts (Percy, Lakatoš), 54. Chlán (Raskob, Mueller), 63. Roberts Bukarts (Percy) - 36. Navrátil (Macuh, Ondrušek), 37. Menšík (Rašner, Anděl), 45. Macuh (Chmielewski, Klimek). Rozhodčí: Stano (SR), Mrkva - Hlavatý, Rampír. Vyloučení: 0:5, navíc Švrček (Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. Diváci: 5009.

V prodloužení rozhodl přestřelku Pytlík a završil hattrick

Kladno v souboji dvou týmů ze spodu tabulky zapsalo důležitou výhru a bodově se dotáhlo na Plzeň. Indiáni ve vzájemném souboji nezvládli druhou třetinu 1:4, zápas sice dovedli do prodloužení, ale v něm završil hattrick Jaromír Pytlík. Rytíři jsou poslední už jen o skóre. Indiáni pátou porážkou v řadě prožívají svůj historicky nejhorší vstup do sezony v nejvyšší soutěži.

HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno 4:5 v prodl. (1:0, 1:4, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Matýs, 23. Holešinský (Schleiss), 51. Lev (Zámorský, Malák), 59. Zámorský (Holešinský) - 25. Kusý, 25. Pytlík, 28. O. Bláha (Slováček), 32. Pytlík (M. Beran), 64. Pytlík (Klepiš, Slováček). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 4886.

Hradec Králové poprvé nebodoval

Hokejisté Karlových Varů zvítězili v Hradci Králové 4:2 a v tabulce se dostali právě před svého soupeře. Rozdílovou branku vstřelil v 54. minutě obránce Tomáš Havlín. Mountfield prohrál na domácí půdě potřetí v řadě a vůbec poprvé v ročníku nebodoval. Hosté zabrali po dvou vystoupeních bez zisku.

Mountfield Hradec Králové – HC Energie Karlovy Vary 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 31. Jasper (Blain), 42. Pilař (R. Pavlík) - 18. O. Beránek, 48. Kangasniemi (T. Rachůnek, Gríger), 54. Havlín (T. Redlich), 60. Hladonik (Huttula). Rozhodčí: Cabák, Květoň - J. Svoboda, Šimánek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3628.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články