Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1976

Kometa ztratila další dobře rozehraný zápas, výhru Hradce vystřelil v závěru Orsava

Atraktivní duel dvou ambiciózních týmů patřil v 10. kole extraligy Hradci Králové. Domácí Kometa sice vedla 1:0 i 3:2, ale nakonec podlehla 3:4. Triumf Východočechů zařídil Jakub Orsava, který druhým přesilovkovým gólem v utkání rozhodl pouhé tři minuty před koncem. Brňané doma padli posedmé za sebou.

Utkání Kometa Brno – Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Nabídneme soupeři přesilovku pět na tři, to je neomluvitelné a byli jsme za to potrestáni. Hráli jsme 55 minut parádní hokej, ale zápas trvá 60 minut," řekl domácí asistent Jan Zachrla. "Věřili jsme, že tady vyhrajeme, ale v tak luxusní dárek na konci v podobě dvojnásobné početní výhody jsme nedoufali, to se často nestává," uvedl hradecký asistent David Kočí.

V domácím dresu nastoupil oproti původnímu předpokladu a po dohodě klubů i obránce Petr Zámorský, který v Brně hostuje právě z Hradce. V brance dostal podruhé v sezoně příležitost Pavel Jekel. "Chytal dobře, dokázal, že je platným členem naší organizace," zhodnotil jeho výkon Zachrla.

Kometa začala koncentrovaně se snahou napravit špatné výsledky z posledních kol. V první třetině jí hodně pomohl Hradec, jehož obrana vyrobila při rozehrávce hrubé chyby, které Mueller a Holík potrestali góly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno – Hradec Králové

Hosté měli opticky více ze hry i více důrazu, což uplatnili v bezprostřední blízkosti branky. Dvěma dorážkami dokázali vždy reagovat na vedoucí góly Komety a vyrovnat.

Po první přestávce se rozehrála partie s řadou šancí na obou stranách. Nejlepší střelec domácích Mueller trefil v přesilovce tyč, slibně se rozjela akce Klepiše, na jejímž konci byla tvrdá střela Pláška. Na druhé straně vyslal Smoleňák do šance Lva, ale Jekel se vyznamenal skvělým reflexem.

Brno poslal potřetí do vedení Mueller, který zakončil brilantní přesilovkovou kombinaci prvního útoku, ale ani tento náskok Kometě dlouho nevydržel. Cingel byl nejblíže k odraženému puku a poslal jej do sítě.

Ve třetí třetině ubyly šance. Brnu se stalo osudným vyloučení Barinky a Gulašiho v závěru zápasu a 80 sekund dlouhá přesilovka Hradce pět na tři, kterou využil Orsava. "Zjednodušili jsme hru v přesilovkách, hodně jsme to trénovali a dnes to rozhodlo," řekl Orsava.

10. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Mueller, 10. P. Holík, 31. Mueller (P. Holík, Zaťovič) - 8. Orsava (Jank, F. Pavlík), 13. Blain (Cingel), 37. Cingel (Graňák), 58. Orsava (V. Růžička ml., Blain). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Bez diváků.

Brno: Jekel - Zámorský, S. Svozil, Holland, Kučeřík, Mlčák, Gulaši, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, V. Němec, Schneider - Vincour, Süss, Plášek - Valský, Kusko, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.

Hradec Králové: Mazanec - Blain, Čáp, F. Pavlík, Jank, Graňák, Šalda, Gaspar - Kevin Klíma, Koukal, Perret - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Lev - Jergl, Zachar, R. Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články