Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Kometa zdolala Liberec a poskočila před něj v tabulce. Exceloval nový první útok

Souboj dvou ambiciózních týmů, které vyhlížely toužebně vítězné povzbuzení, zvládla Kometa. Brňané zabrali po dvou porážkách a doma v dohrávce 13. kola hokejové extraligy porazili Liberec 3:1. Bílí Tygři prohráli osmý z posledních devíti duelů a klesli na desátou příčku za Jihomoravany. Na straně domácích se blýskl Peter Mueller, ke dvěma asistencím přidal gól. Byl součástí nové první formace, kterou podpořil gólem a asistencí také Michal Krištof.

Brněnský Michal Krištof překonává libereckého Petra Kváču
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Řekli jsme si před zápasem, že tato liga je moc těžká na to, abychom mohli prohrávat tolik zápasů za sebou a nechat si utéct body. Šli jsme do toho s tím, že nic než vítězství nechceme. Myslím, že jsme hráli nejlepší zápas v sezoně, a od toho se musíme odrazit. Když to půjde takhle dál, tak se nemáme čeho bát," řekl slovenský útočník Komety Michal Krištof, autor vítězné branky.

Opatrný úvod utkání příliš vzruchu v brněnské aréně nepřinesl. Kometa byla sice aktivnější, ale brankové příležitosti si nevypracovala. Územní převahu mohli Brňané zhodnotit ve své první přesilovce, jenže se jim hrubě nepovedla. V 6. minutě šli Bílí Tygři do přečíslení, Najman našel krásnou křížnou přihrávkou před bránou volného Klepiše a pro exbrněnského útočníka už nebyl problém dopravit kotouč do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Liberec

Kometa byla jako opařená, dlouho se nemohla dostat z počátečního šoku, až ji ve 14. minutě vysvobodila pohledná kombinace dua Krištof - Mueller. Americký útočník dostal přesný pas zadovkou a ze své pozice se nemýlil. Ačkoliv hráli domácí v první třetině tři přesilovky, nic z nich nedokázali vytěžit.

Druhá třetina byla o poznání zajímavější. Již v úvodu zahrozil výborně forčekující Horký, jenž odzbrojil protihráče a střela domácího hokejisty putovala těsně vedle. Ve 24. minutě se brněnští fanoušci dočkali obratu ve skóre. Po pěkné spolupráci první formace na jeden dotek zavěsil puk pod padajícího Kváču slovenský útočník Krištof.

Svěřenci kouče Kalouse byli i nadále hodně aktivní a nebezpeční. Zvýšit mohl nejprve Dočekal a poté z druhé vlny najíždějící Mikyska, ale mladý bek se prvního gólu v extraligové kariéře nedočkal.

Liberec byl nejnebezpečnější ve své doposud jediné početní výhodě, ale rány Šmída a Klepiše vyrovnáním neskončily. Neujala se ani teč Birnera. Takřka 6000 diváků sledovalo i nadále vyrovnaný hokej, Kometa měla stále mírnou převahu, kterou ale nedokázala přetavit v gól. Blízko byl po Rothově střele Kollár, ten ale sám před Kváčou neuspěl.

Podobně dopadl o pár chvil později i Horký, jenž ujel sám na libereckou bránu. Kváča byl ale u puku o chvilku dřív. Liberecká střídačka si dvě minuty před koncem vzala čas na poradu a odvolala gólmana. Bílí Tygři si sice vynutili tlak, ale gólem do prázdné rozhodl dramatické utkání Mallet.

"Pokud dáme jeden gól, tak ani s nejlepším gólmanem ligy moc zápasů nevyhrajeme. Na kvalitu útočníků, jakou máme, jsme hrozně neproduktivní. Je potřeba s tím něco udělat. Šli jsme do vedení po gólu v oslabení, pak jsme měli nějaké šance, nepodařilo se nám odskočit. Dva góly jsme pak soupeři darovali. Hlavy hráčů pak šly dolů. Měli jsme 35 minut na vyrovnání, bohužel se nám to nepovedlo," řekl kouč Liberce Patrik Augusta.

Dohrávka 13. kola hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Mueller (Krištof), 24. Krištof (Kollár, Mueller), 60. Mallet (Mueller, Gulaši) - 6. Klepiš (A. Najman). Rozhodčí: Lacina, Úlehla – Šimánek, Zíka. Vyloučení: 2:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5844.

Sestavy:

Brno: Tomek - Ďaloga, Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši, Bartejs, D. Mikyska - Mueller, Krištof, Kollár - L. Horký, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Rákos, R. Pavlík - Magee, Dočekal, Mallet. Trenér: Kalous.

Liberec: Kváča - Vitásek, Šmíd, Melancon, Rosandič, M. Ivan, Derner - Ordoš, Filippi, Birner - Zachar, Gríger, Záborský - Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach - Klapka. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články