Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kometa zakončí Hokejové hry Za Lužánkami zápasem se Spartou

Praha - S vyhlídkou nového diváckého rekordu a vírou v přívětivé klimatické podmínky nastoupí hokejisté Brna a pražské Sparty k utkání 34. kola extraligy. Kometa si atraktivní vystoupení pod širým nebem na stadionu Za Lužánkami v rámci Hokejových her zopakuje po pár dnech od nedělního souboje s Plzní, naopak pro Spartu půjde o novou zkušenost. Kromě hlavního lákadla k sobě váže velkou pozornost také zápas Hradce Králové s Plzní, v němž půjde o třetí příčku, ale vítěz může při zaváhání Pražanů v Brně poskočit i za neochvějně vedoucí Liberec. Přímý přenos utkání Kometa Brno – Sparta Praha sledujte v rámci pořadu Buly – hokej živě od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Aréna na stadionu Za Lužánkami
zdroj: ČT sport autor: Václav Šálek

Brno zdolalo v minulém kole před 18 514 diváky Plzeň 5:2 a očekává se, že tento rekord bude z tabulek záhy vymazán, neboť ho ještě předčí mimořádný zájem fanoušků o další atraktivní souboj v podání dvou odvěkých rivalů. V předprodeji už zůstalo jen několik posledních stovek vstupenek, provizorní hlediště z lešenářských trubek má kapacitu 21 500 diváků.

"Je to mimořádná událost. První zápas byl nádherný. Proti Spartě očekáváme vyprodané hlediště. Chtěli bychom zopakovat jak výkon, tak i dobrou atmosféru. Jak jsem poznal Brno, tak porazit Spartu obrazně znamená pro fanoušky zisk šesti bodů. Takže máme velký závazek," poznamenal domácí kouč Alois Hadamczik, kterého vítězství nad Plzní po sérii domácích nezdarů hodně potěšilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Brněnské hokejové legendy o utkání Komety se Spartou

Sparta se naproti tomu vydá na neprobádané území. "Pro mnohé z nás to bude první utkání pod širým nebem. Jsme na to zvědaví a plni očekávání. Dopoledne nás tam čeká rozbruslení a do zápasu pak skočíme rovnýma nohama," prohlásil asistent hostujícího trenéra Zdeněk Moták. Pražané si již sháněli informace od Plzně, aby věděli, do čeho jdou. "Především ohledně podmínek, které tam budou panovat," přiblížil Moták. "Specifický je led, lišta kolem mantinelu a také odrazy kotouče," doplnil Moták.

"To venkovní utkání je trošku jiné. Zápas s jeho podmínkami je pro všechny trošku jiný. Hlavně tím, že tam není střecha, je tam jiné prostorové vnímání a i jiné světlo," doplnil hlavní kouč Josef Jandač, který si společně s útočníkem Buchtelem vyzkoušel venkovní zápas během působení v Pardubicích začátkem roku 2011 - shodou okolností také tehdy byla jejich soupeřem Kometa.

Královéhradečtí mají za sebou úterní bláznivý duel v Třinci, který přes bezbrankovou první třetinu prohráli 6:7 v nájezdech. V základní hrací době tak za poslední čtyři vystoupení inkasovali celkem 17 branek. "Dostáváme dost gólů a máme okénka v obraně, ale je to také o změně systému. Pomalu se do toho dostáváme a chce to ještě nějaký čas, ale snad se to brzy zlepší. Snad to už s Plzní bude o něco klidnější, než to bylo v Třinci," řekl obránce Martin Pláněk.

Třetí Plzeň má na Východočechy k dobru pouze bod. "Hradec je velmi těžký soupeř, po výměně trenéra se dostali opět nahoru. Nám se po Vánocích dařilo a vyhráli jsme tři zápasy v řadě, v Brně jsme už bohužel neuspěli. Pokud se chceme dostat do první šestky, tak musíme bodovat v Hradci, kde se nám naposledy přes předešlé neúspěchy dařilo. Musíme hrát celý zápas, nesmíme si dovolit žádné výpadky na začátku nebo před koncem třetin. Důležité budou i přesilovky, k těm jsme se v Brně moc nedostali," připomněl asistent trenéra Ladislav Čihák.

Sparta - Liberec
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Liberec našel minule na ledě Sparty po dlouhé době přemožitele a skončila jeho série deseti vítězných duelů. "Určitě jsme si nemysleli, že jsme neporazitelní. Měli jsme prostě sérii, jakou má občas každý tým. Nepřijde rozhodně žádná panika," ujistil obránce Martin Ševc. "Zdá se, že díky té naší sérii proti nám už soupeři nechtějí hrát moc otevřený hokej, z čehož my se můžeme poučit pro play-off a je to pro nás určitě plus. Navíc všichni bojují o své pozice," dodal Ševc.

A Chomutov má rozhodně oč bojovat. Hájí šestou příčku a s ní spojenou přímou účast v play-off. "Tygři mají výborný pohyb. Jsou na vítězné vlně. Hrají v této sezoně celkově dobře. Bude to u nich těžké, ale vyhrát můžeme kdekoliv," věří chomutovský útočník Antonín Dušek, který v kariéře dlouhodobě hájil liberecké barvy.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články