Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kometa začala přípravu o dva dny později, ale s jistotou, že je bez koronaviru

O dva dny později oproti původnímu plánu zahájili přípravu na novou extraligovou sezonu hokejisté Komety Brno. Majitel klubu a hlavní trenér Libor Zábranský totiž nechal na začátku týdne otestovat všechny hráče a členy realizačního týmu na covid-19. "Přišli jsme tak sice o dva tréninky, ale máme jistotu, že jsme negativní. Kdyby se nějaká nákaza objevila, byl by to problém," konstatoval asistent trenéra Kamil Pokorný.

Tým se na ledě a v posilovně sešel kompletní, až na dvě výjimky. Američan Peter Müller se k týmu připojí 2. srpna po příletu ze zámoří. Chyběl i obránce reprezentační dvacítky Stanislav Svozil, který při akci národního týmu přišel do kontaktu s pozitivně testovaným spoluhráčem. "Za pět dní se podrobí kontrolním testům, a pokud bude v pořádku, připojí se k týmu," vysvětlil Pokorný.

Kometa už za necelý týden vstoupí do letního Generali Česká Cupu úterním zápasem s Pardubicemi doma. "Nemůžeme od hráčů po pár trénincích na ledě čekat top kvalitu, ale nasazení a bojovnost ano," prohlásil Pokorný.

Kádr Komety doznal po nedokončené sezoně řady změn. Kariéru ukončil Martin Erat. Do Českých Budějovic zamířil gólman Marek Čiliak, do Olomouce Lukáš Kucsera, do Finska Rudolf Červený a Šimon Stránský, do Jihlavy Daniel Krenželok. Smlouva skončila Tomáši Malcovi, Pavlu Jenyšovi a Ivanu Barankovi.

Novými tvářemi jsou Ralf Freibergs, který přišel ze Zlína, Peter Schneider z Bielu, Libor Zábranský mladší se vrátil ze zámoří, odkud přišel i Tomáš Šoustal. O místo v brance bude usilovat Ondřej Kacetl z Pardubic, z hostování se vrátili Lukáš Klimeš a Dalimil Mikyska.

Program přípravných zápasů:

úterý, 4. srpna: Kometa Brno - Dynamo Pardubice (18:00) Generali Česká Cup,

čtvrtek 6. srpna: Mountfield HK - Kometa Brno (18:00) Generali Česká Cup,

úterý 11. srpna: Kometa Brno - HC Olomouc (18:00), Generali Česká Cup,

čtvrtek 13. srpna: Kometa Brno - HC Olomouc (18:00), Generali Česká Cup,

úterý 18. srpna: Dynamo Pardubice - Kometa Brno (17:00), Generali Česká Cup,

čtvrtek 20. srpna: Kometa Brno - Mountfield HK (18:00), Generali Česká Cup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články