Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kometa vyztužila obranu. Přivedla bronzového medailistu Ščotku a Hrbase

Defenziva Jihomoravanů dostává zajímavé obrysy. Hokejisty Brna posílí reprezentační obránce Jan Ščotka. Šestadvacetiletý bek se do extraligy vrací po roce, kdy působil ve Finsku. Vedle toho Kometa do obrany angažovala i devětadvacetiletého Marka Hrbase, který naposledy působil v Litvínově.

Ščotka měl ještě pro příští rok smlouvu ve finském klubu Jyväskyle, kde byl v minulé sezoně i kapitánem. Nakonec se ale rozhodl vrátit domů. "Bylo to docela těžké rozhodnutí. Ale vyměnilo se celé vedení, všechen realizační tým a můj dojem byl takový, že by to nebylo úplně ono. Neměl bych takovou roli, takový prostor na ledě jako v první sezoně. Bylo by to zkrátka jiné a rozhodl jsem se vrátit do Česka," uvedl Ščotka.

Bronzový medailista z letošního mistrovství světa ve Finsku se narodil ve Vsetíně, angažmá v Brně tak uvítala i rodina. "Mám to blízko domů, rodiče a manželka se těší, že budou mít možnost chodit na moje zápasy a budeme se vídat s nejbližšími častěji," dodal obránce, jenž v minulosti hrál extraligu za Pardubice a Litvínov.

Na severu Čech hrál i Hrbas, který ale za Vervu odehrál jen jednu sezonu. "Nějaké námluvy byly, čekal jsem na pana Zábranského, jak se vrátí z mistrovství. Domluvili jsme se a těším se na fanoušky, kteří v Brně umí vytvořit parádní atmosféru. Zažil jsem tady několik bitev v play-off jako soupeř a takové prostředí mám rád," uvedl Hrbas.

Hrbas hrál v extralize za Spartu, Vítkovice, Mladou Boleslav a Litvínov. V nejvyšší soutěži odehrál 376 zápasů, vstřelil 34 branek a přidal 59 asistencí. Působil i v KHL a v juniorském věku v zámořské USHL a WHL.

"Věřím, že se nám bude dařit a budeme hrát vysoko. Tým na papíře vypadá suprově, v kabině se tvoří parta, celkově mužstvo vypadá velmi dobře. Musíme tyto předpoklady dokázat i na ledě," dodal Hrbas, který se dosud připravoval individuálně. Ke Kometě se připojí poté, co tým začne trénovat na ledě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články