Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kometa vyhrála dva zápasy po sobě poprvé po víc jak měsíci, v Plzni se trefil jen Zámorský

Brňané zvítězili ve 47. kole extraligy v Plzni 1:0 a radovali se podruhé za sebou. Naposledy se jim to podařilo 15. ledna. Tři body vystřelil Jihomoravanům Petr Zámorský, který se prosadil v přesilové hře. První čisté konto v kariéře zaznamenal Lukáš Klimeš. Západočeši padli počtvrté v řadě.

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji. Již ve druhé minutě musel gólman Klimeš vyrazit střelu mezi kruhy nekrytého Kodýtka. Povedený úvod "indiánů" ukončil útočným faulem na pět minut a do konce utkání kapitán Straka. Dlouhou početní výhodu však hráči Komety promarnili, když v největší příležitosti neprostřelil gólmana Frodla z dobré pozice volný Schneider.

Na začátku prostřední části nevyužili domácí početní výhodu. Poté dvakrát neuspěli v přesilovce také hosté, převzali však iniciativu a před polovinou utkání uchránil Plzeň od inkasované branky zákrokem proti teči Střondaly jen skvělý Frodl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Brno

"Nehodnotí se to dobře, když jsme prohráli o gól. Brno bylo hratelné, bohužel bez vstřeleného gólu se nedá vyhrát. Druhá věc jsou vyloučení. Oslabení nám vzala hodně sil a dva útočníky. Bohužel už potom nebyly síly to vyrovnat," okomentoval již čtvrtou porážku v řadě útočník Škody Martin Dočekal.

Do vedení pomohl Kometě až dalším plzeňským nedovoleným zákrokem na pět minut a do konce utkání Malát. Ve 35. minutě nejprve Holík svižnou střelou z pravého kruhu trefil tyč, vzápětí ale vybídl přihrávkou Zámorského k nechytatelné ráně bez přípravy. Zbytek trestu už "indiáni" do pauzy ubránili.

"Jak kluci z Brna vedou, tak v pěti zavřou střední pásmo. Vyhazují puky ze třetiny a je těžké se tam dostat. Zkušeně si to pohlídali. Takové výsledky umí uhrát," vysvětloval Dočekal minimum plzeňských gólových příležitostí ve třetí třetině.

"Musíme všechno změnit, hrát poctivě a začít vyhrávat. Útočníci musí začít dávat góly. Obránci už to hrají dobře, ale v útoku je to slabší. Také nesmíme být tolik vylučovaní," hledal bývalý hráč Komety recept na ukončení plzeňské výsledkové krize.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili domácí se snahou o vyrovnaní, ale naráželi na pozornou obranu soupeře. Naopak hosté vyráželi do rychlých brejků, ve 48. minutě po rychlé kombinaci protáhl Frodla pokusem z prostoru mezi kruhy Klepiš.

Západočeši si největší šanci skórovat připravili až v 59. minutě, kdy po spolupráci s Kantnerem nepřekonal Kodýtek tváří v tvář Klimeše. Hosté odolali i závěrečné plzeňské power-play.

"Jsme rádi za tři body. Zápas byl pro nás hodně těžký. Soupeř byl aktivní ve všech zónách. V první třetině jsme byli pasivní a soupeř měl tlak. Od druhé třetiny jsme začali hrát účelně, dokázali jsme udeřit z přesilové hry, což zápas nakonec rozhodlo," uvedl hostující trenér Jan Zachrla.

47. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávka: 35. Zámorský (P. Holík). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Bryška, Axman. Vyloučení: 3:2, navíc P. Straka, Malát (oba Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Bez diváků.

Plzeň: Frodl - Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Budík, Jiříček, Vráblík, Houdek - Pour, P. Musil, Suchý - Malát, Kodýtek, P. Straka - M. Lang, Kracík, Kantner - Dočekal, F. Přikryl, Michnáč. Trenér: Čihák.

Brno: Klimeš - Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, Trška, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, V. Němec, Plášek - Vincour, Střondala, Valský - Schneider, Kusko, Bondra. Trenér: L. Zábranský st.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články