Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kometa vydřela dva body v Liberci. V nájezdech rozhodl Holík

Trpělivost vítězství přinesla. Hokejisté Komety Brno ve 4. kole extraligy zvítězili 3:2 po nájezdech v Liberci, přestože herně v průběhu duelu spíš zaostávali. Hrdinou utkání byl hostující brankář Dominik Furch, jenž si připsal 54 zásahů. Rozhodující samostatný nájezd proměnil Petr Holík. Bílí Tygři poprvé v nové sezoně prohráli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec – Kometa Brno

"Podali jsme velmi dobrý výkon, měli jsme spoustu šancí a dostávali jsme soupeře pod tlak. Brno však hodně podržel Furch, na kterého jsme nedokázali víckrát najít recept. Potřebovali bychom také v zápasech jít do vedení, to se pak hraje mnohem lépe, než když musíme neustále dotahovat náskok soupeře," řekl domácí útočník Michal Bulíř, který na začátku 37. minuty zařídil Severočechům vedení 2:1.

Domácí vstupovali do utkání s debutujícím Danielem Králem v brance, na opačné straně podruhé za sebou začal mezi třemi tyčemi Dominik Furch. A brankář Komety musel být hned od úvodní minuty ve střehu, se střelami Filippiho a Birnera ale neměl větší problém. Poradil si také s dobrými šancemi Štibingra a Jelínka. Za hosty zase zahrozil z rychlého protiútoku Horký, také Král byl na místě. Velkou příležitost měl poté domácí Melancon, Furch však výborně zasáhnul. První přesilovou hru v utkání si v závěru první části zahráli Bílí Tygři, sehráli ji ale špatně a Furcha prakticky neohrozili.

To Brnu se v početní výhodě vedlo o poznání lépe a na začátku druhé třetiny otevřel skóre po hezké kombinaci s Holíkem střelou z mezikruží Horký. Liberečtí mohli odpovědět rovněž v přesilovce, Furch si ale se střelou Filippiho i dorážkou Bulíře poradil. Domácí se tak vyrovnání dočkali až v polovině utkání. Za kruhy napřáhnul obránce Derner a jeho dělovka skončila za Furchovými zády.

Bílé Tygry vyrovnávací gól nabudil a rázem jich byl plný led. Dobré šance měli Birner se Štibingrem a gólovou příležitost měl také Najman, Furch ale svůj tým podržel. Ve 37. minutě šli však Severočeši přeci jen do vedení. Přesilovku bleskově využil Bulíř a otočil skóre zápasu na stranu domácích. Kometa se však ještě před druhou přestávkou dočkala vyrovnání. Nahození Zbořila od pravého mantinelu nešťastně tečoval za Králova záda liberecký obránce Balinskis – 2:2.

Na začátku třetího dějství měl dobrou šanci Vlach, jenže zblízka nedokázal přehodit Furchův beton. V následné početní výhodě domácích byl blízko gólu Bulíř, Furch ale s vypětím všech sil svou branku uhájil. Liberec pokračoval v náporu a další vekou příležitost měl Faško-Rudáš, ani on ale brněnského brankáře nepřekonal. Ojedinělou šanci hostů měl z rychlého protiútoku Horký, na Krále si ale nepřišel. Poté převzali aktivitu znovu Bílí Tygři, kteří chtěli zápas strhnout na svou stranu. Skvěle chytající Furch však Brno podržel a zápas tak dospěl do prodloužení.

Také v nastaveném čase měli drtivou převahu hráči domácích, Bulíř ani Balinskis ale Furcha nepřekonali. O osudu zápasu tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich kralovala hostující Kometa, jejíž střelci se prosadili z pěti pokusů hned čtyřikrát, vítězný nájezd si připsal Holík.

"Zápas jsme ubojovali a věřím, že nás to po dvou porážkách nastartuje a pomůže nám to i do dalšího utkání s Třincem. Hodně nás podržel Dominik Furch. Zákroků měl ale až příliš, musíme zlepšit hlavně obrannou hru. Nájezdy jsme zvládli na jedničku a jsme rádi, že bereme bod navíc," pochvaloval si útočník vítězů Luboš Horký.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Derner (Rychlovský, J. Dvořák), 37. Bulíř (Balinskis, Frolík) - 23. Horký (Holík, Ščotka), 40. A. Zbořil (Koblížek), rozhodující sam. nájezd Holík. Rozhodčí: Veselý, Šindel - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4835.

Sestavy:

Liberec: D. Král - Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandič - Flynn, Bulíř, Birner - Frolík, Filippi, J. Vlach - Faško-Rudáš, A. Najman, Ordoš - J. Šír, P. Jelínek, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Brno: D. Furch - Holland, Ščotka, Ďaloga, Kučeřík, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Zaťovič - Koblížek, A. Zbořil, Flek - Šalé, Malý, Kollár - Vincour, Süss, Kratochvíl. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články