Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kometa úřadovala v přesilovkách a porazila Kladno i podruhé v sezoně

Brno porazilo ve 29. kole extraligy Kladno 5:2 a připsalo si tak druhé vítězství v řadě. O zisku tří bodů pro Kometu rozhodly tři využité přesilovky ve třetí třetině, dva góly Brna dal Peter Mueller, čtyři asistence zaznamenal slovenský reprezentant Michal Krištof. Rytíři prohráli třetí ze čtyř posledních duelů a s Brnem neuspěli ani podruhé v sezoně.

zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Kometa vlétla do zápasu ve velkém stylu a přehrávala Rytíře ve všech směrech. Za svoji aktivitu byla odměněna dvěma góly během úvodních 11 minut, když tlak na Bowovu branku zužitkovali Šoustal a Ďaloga. Další góly mohli přidat Horký a Mueller.

Kladno se v úvodní třetině v podstatě jen bránilo, první střelu na Sedláčka vyslal až po 16 brněnských pokusech Jágr ve 12. minutě, až v závěru měl na holi snížení obránce Dotchin, ale Sedláček jeho střelu zlikvidoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Kladno

Po první přestávce se obraz hry změnil. Kladno přidalo na důrazu, lépe bruslilo i kombinovalo a bylo za to gólově odměněno.

Nejprve Plekanec pronikl po levém křídle před Sedláčka a střelou do horního růžku mu nedal šanci, pak v přesilové hře dostal puk do brněnské branky bruslí Zikmund. Sudí po kontrole u videa vyrovnávací gól uznali.

Kometu po nezvládnuté druhé třetině nakopla přesilová hra na začátku třetí části, kdy vzorovou kombinaci zakončoval Vincour. Minutu a 13 sekund poté přidal další branku v početní převaze Mueller a nastolil tak ráz zbytku utkání.

Kladno se tlačilo do obranného pásma Brňanů, ale naráželo na jeho dobře organizovanou defenzívu. Kometa Rytíře k ničemu nepustila a když Mueller využil třetí přesilovku, bylo o vítězi jasno.

Kometa Brno - Rytíři Kladno 5:2 (2:0, 0:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 4.Šoustal (Kučeřík, Meluzín), 11. Ďaloga (Krištof, Holland), 43. Vincour (Bartejs, Krištof), 44. Mueller (Krištof, Vincour), 57. Mueller (Bartejs, Krištof) - 31. Plekanec (Račuk, Wood), 34. Zikmund (Dotchin, Wood). Rozhodčí: Šír, Vrba - Axman, Kajínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Brno: J. Sedláček - Holland, Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, L. Forman, Gulaši, Mikyska - Mueller, Krištof, Zaťovič - L. Horký, A. Zbořil, R. Pavlík - Vincour, Rákos, Ostřížek - Šoustal, Süss, Meluzín. Trenéři: Zábranský a Kalous.

Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Baránek, J. Suchánek, Donaghey - Jágr, Plekanec, Zikmund - Indrák, M. Filip, Hlava - M. Beran, Kubík, O. Machala - Melka, Račuk, Kristo. Trenér: D. Čermák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články