Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kometa stoupá vzhůru a pátou výhrou za sebou odráží tlak soupeřů za ní

Kometa zvítězila ve 49. kole extraligy v Hradci Králové 4:1 a radovala se popáté v řadě. Peter Mueller přidal další gól do sbírky, dvakrát se prosadil z přesilovky Peter Schneider. Východočeši po dvou zápasech neuspěli a neudrželi se v elitní čtyřce. 

Brankář Štěpán Lukeš z Hradce Králové v souboji s brněnským Peterem Schneiderem
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Jeli jsme do Hradce už s takovou klidnější hlavou a chtěli jsme tady uspět. Povedlo se nám uhrát tři body a jsme spokojení. Defenzíva bude v play off rozhodovat, pracujeme na tom a teď se nám docela daří. Hlavně fantasticky chytají gólmani, takže to je jejich zásluha. Musíme to furt pilovat, aby konec sezony byl úspěšný," řekl útočník Brna Martin Zaťovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Brno

Americký útočník Komety Peter Mueller díky gólu a asistenci překonal rekord cizinců v české extralize s 62 body za 29 branek a 33 asistencí z 43 utkání. Překonal slovenského forvarda Libora Hudáčka, jenž v minulém ročníku v dresu Liberce nasbíral 60 bodů za 31 tref a 29 přihrávek 50 duelů. V produktivitě vede o dva body před Martinem Růžičkou z Třince a mohl by ji vyhrát jako první zahraniční hráč v historii.

"Pro nás je důležitý týmový výsledek, pokud bude, tak to tou možností, že Peter vyhraje kanadské bodování, bude jen znásobené. Ale že bychom na tom nějak stavěli, to rozhodně ne," řekl asistent trenéra Komety Jan Zachrla.

Hosté byli v úvodním dějství o něco aktivnějším celkem a vyjádřili to také gólově. Ve 14. minutě otevřel se štěstím skóre kanonýr Mueller, jehož zásah sudí potvrdili až po přezkoumání videa. Domácí brzy nato mohli srovnat v přesilovce, jenže nebyli úspěšní. Hosté naopak stejnou situaci zvládli a zásluhou Schneidera vedli už 2:0. Jen sedm sekund před přestávkou ale kontroval rovněž v početní výhodě Jergl.

Ve druhé dvacetiminutovce Východočeši promarnili přesilovku. Před polovinou základní hrací doby usedl k trestoměřičům Kučeřík a Klimeš se měl co ohánět, aby uhájil svou branku od pohromy před dotírajícím útočníkem Růžičkou. Právě Klimeš se hodně zapotil ve 38. minutě při Smoleňákově ráně. A když chybělo do druhé přestávky odehrát jen 48 sekund, vrátil Brňanům dvoubrankový náskok Bartejs.

Na začátku třetí třetiny Lukeš fantasticky vychytal Zaťoviče. Hostům udržel naději na zvrat i v 55. minutě, když se vyznamenal proti zakončení Vincoura. V 56. minutě navíc fauloval Lev a jeho trest byl nakonec o půl minuty kratší: Královu parádní nabídku zužitkoval Schneider. Domácí už neměli na zdramatizování koncovky čas ani síly, hráči Brna si cennou výhru bezpečně pohlídali.

"Jeli jsme do Hradce už s takovou klidnější hlavou a chtěli jsme tady uspět. Povedlo se nám uhrát tři body a jsme spokojení. Defenzíva bude v play off rozhodovat, pracujeme na tom a teď se nám docela daří. Hlavně fantasticky chytají gólmani, takže to je jejich zásluha. Musíme to furt pilovat, aby konec sezony byl úspěšný," řekl útočník Brna Martin Zaťovič.

49. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Jergl (Kelly Klíma, Graňák) - 14. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 19. Schneider (Zaťovič, F. Král), 40. Bartejs (Mueller), 57. Schneider (F. Král, P. Holík). Rozhodčí: Pražák, Kika - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Bez diváků.

Sestavy: Hradec Králové: Š. Lukeš - Graňák, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Gaspar, Čáp - Zachar, V. Růžička ml., J. Sklenář - Kelly Klíma, Lev, J. Veselý - Smoleňák, Koukal, Pilař - Jergl, Kevin Klíma, Perret. Trenér: V. Růžička st.

Brno: Klimeš - Bartejs, F. Král, Holland, Kučeřík, Svozil, Gulaši, Trška - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Rákos, Valský - Schneider, Kusko, D. Bondra - Malý, Střondala, Plášek. Trenér: L. Zábranský st.

Hlasy trenérů po utkání
David Kočí (Hradec Králové): "V dnešním zápase jsme neměli takový pohyb a šťávu jako v předešlém utkání. Dvě třetiny to vyloženě nebylo ono. Nehráli jsme to, na co jsme zvyklí. Nebyli jsme tak agresivní při forčekingu, neměli jsme dobrý přechod středního pásma a nevytvářeli jsme moc šance v útočném pásmu. Ve třetí třetině jsme se lehce zvedli. Začali jsme soupeře hodně napadat, zvedlo se tempo utkání, ale zase jsme si z toho nedokázali vytvořit moc velké šance."

Jan Zachrla (Brno): "Jsme samozřejmě rádi za tři body. Řekl bych, že jsme zápas měli pod kontrolou. V poslední minutě první třetiny jsme dostali gól z přesilové hry a bylo to takové na hraně, jestli se zápas bude vyvíjet na jednu, nebo na druhou stranu, ale pak jsme taktickým výkonem i disciplinovaným a účelným hokejem udrželi výsledek až do konce a jsme za to jen rádi."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články