Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kometa stále nezažehla. Chybí nám větší zodpovědnost, uvědomuje si Pospíšil

Na letošní první body v hokejové extralize nečekaně stále čeká brněnská Kometa. Ta ani napotřetí nedokázala zapsat jediný bod, když na domácím ledě podlehla 2:3 Litvínovu. Podle slovenského reprezentanta Kristiána Pospíšila má tým před sebou ještě kus práce a chybí mu větší individuální zodpovědnost. Věří ale v brzký nástup na vítěznou vlnu.

Hokejisté Komety konečně skórovali, na výhru to ale nestačilo
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Když se prohrává, děláme vše, abychom to změnili, tyto tři zápasy nám ukázaly, že je před námi ještě spousta práce," řekl Kristián Pospíšil.

Po shodných porážkách 0:4 doma s Hradcem a v Karlových Varech v pátek Kometa předvedla přece jen zlepšený výkon, ale na body proti dobře připravenému soupeři to nestačilo.

"Chyběla nám větší zodpovědnost. A to platilo nejen v pátek, ale i ve všech dosavadních zápasech. Kdybychom toto odstranili, měli bychom nějaké body," myslí si sedmadvacetiletý útočník.

Tato charakteristika sedí jako ušitá i na Pospíšila, jehož chyba v rozehrávce se podepsala pod třetí gól Litvínova, který prakticky tento duel rozhodl.

"Chyboval jsem, vím to, jejich hráč mi vypíchl puk, přečíslení bylo na světě a byl z toho gól. Naštěstí jsem to odčinil a jsem rád, že jsem aspoň dal ten gól na 2:3," konstatoval.

Pospíšil nastoupil v prvním útoku vedle Lukáše Cingeĺa a Stevea Mosese, ale zásadní roli tomu nepřisuzoval. "Nedívám se na papír, v které lajně jsem, je to úplně jedno. Tento tým má čtyři vyrovnané řady, které mohou góly dávat a taky jim zabraňovat," sdělil.

Pro Brno je nulový start do extraligového ročníku krutým vystřízlivěním po celkem vydařené přípravě. "Je to hokej, všichni chceme vyhrávat. Věřím, že každý z nás dá týmu maximum. Do dalšího zápasu musíme přidat zodpovědnost a za sebe se už nedívat. Tento tým má kvalitu na to, aby vyhrával zápasy a vrátil se na vítěznou vlnu. Prohry já nesnáším," zakončil Pospíšil.

Čtvrtý pokus o první extraligové body bude mít Kometa v neděli na ledě Mladé Boleslavi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články