Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kometa si doma vyšlápla na Hradec Králové

Brno – V duelu o čelo tabulky na sebe narazila třetí Kometa Brno a druhý Hradec Králové a nakonec se radoval hůře postavený celek. Brno za vítězstvím 3:0 nasměroval dvěma góly útočník Vojtěch Němec. K úspěchu pomohl Kometě i velmi dobrý výkon brankáře Marka Čiliaka, který vychytal svou třetí extraligovou nulu, ovšem poprvé na domácím ledě. Hradec Králové teprve podruhé v sezoně vyšel na soupeřově ledě bodově naprázdno. 

Utkání Kometa Brno - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Oba týmy neriskovaly. Převládala dokonalá defenzíva, která začínala už ve středním pásmu. Do koncovky se proto střelci dostávali jen zřídka, většina akcí končila po vniknutí do útočného pásma protivníka. Výraznější územní převahu měla Kometa v úvodní třetině pouze při dvou přesilovkách, stejně si vedl i Hradec Králové.

Největší šanci k otevření skóre propásl ve 24. minutě hradecký útočník Červený, který sólový nájezd zakončil střelou nad branku. Ve druhé třetině postupně ovládli hru Brňané, dopomohli jim k tomu častější přesilovky. Prosadili se těsně před druhou přestávkou, kdy při Mertlově vyloučení tečoval před brankou útočník Němec po Kubošově střele a brankář Kantor už na změnu směru kotouče nestačil zareagovat.  

V závěrečné třetině vsadili hokejisté Mountfieldu na útočný hokej, nedokázali si ale poradit s pozorně chytajícím Čiliakem. Naopak Brňané dali z rychlého protiútoku druhou brankou. V 45. minutě našel Tomáš Svoboda najíždějícího Němce, který z bezprostřední blízkosti překonal Kantora. Hradec měl sice ještě možnost korigovat výsledek při dvou přesilových hrách, ale pozorně bránící domácí zvrat nepřipustili. Naopak čtyři minuty před koncem po přesné přihrávce Čermáka pečetil Zohorna vítězství Komety třetím gólem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno - Hradec Králové

HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) Branky a nahrávky: 40. Němec (Kuboš, Žižka), 46. Němec (T. Svoboda, Kováčik), 56. H. Zohorna (Čermák, Holec). Rozhodčí: Husička, Šindler - Charvát, Frodl. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 7030.

Brno: Čiliak - D. Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - H. Zohorna, L. Čermák, Holec - T. Svoboda, Němec, J. Káňa II - Dočekal, J. Hruška, Burian - Jenyš, Koreis, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil, Nedvídek - Červený, Mertl, Šimánek - Škoda, Langhammer, Suja - Švagrovský, Knotek, Podlešák - Švihálek, J. Marek, Rousek. Trenéři: Draisaitl a J. Kučera. 

Vladimír Kýhos (Brno): "Nebál bych se říci, že zápas měl dnes měřítko play-off. Soupeř plně prokázal, proč je v tabulce tak vysoko a neprohrává venku. Hradec hraje výborně do obrany, moc nás při hře pět na pět do šancí nepustil. Jsou hodně nebezpeční v útoků, silní na puku. My jsme jim dnes moc neumožnili, aby chodili do přečíslení. Rozhodující bylo, že jsme ubránili jejich přesilovky, kterých jsme my měli také dost. Ve třetí třetině bylo rozhodující, že soupeř neskóroval. Dobře jsme hráli i v oslabení."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Myslím, že jsme hráli velmi dobře. Až do okamžiku, kdy jsme koncem druhé třetiny udělali strašnou volovinu. Z toho padl rozhodující gól. Potřebovali jsme rychle vyrovnat. Měli jsme ještě dvě přesilovky, ale ty nevypadaly dobře. V poslední třetině nám už chyběly zbraně zápas otočit. Kometa nám už toho potom moc nenabídla. Kudrna má poraněnou nohu. Chyběli nám také Květoň a Tvrdík. Sestavu jsme dávali dohromady ráno. Suja s Markem dorazili do Brna autem. Hráli dobře."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články