Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kometa se musí obejít bez kapitána. Zaťovič dostal za faul trest na dva zápasy

Brňané budou dva zápasy postrádat Martina Zaťoviče. Kapitán Komety byl potrestán za faul na protihráče Radima Šaldu v nedělním duelu 42. kola v Hradci Králové. O délce trestu rozhodl ve zkráceném řízení předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík na základě podnětu Mountfieldu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Kometa Brno

Brzy sedmatřicetiletý Zaťovič se provinil v končící šesté minutě bitvy, kterou nakonec Kometa vyhrála až po desáté sérii nájezdů 3:2. Za faul loktem obdržel od sudích pouze menší trest, zatímco pro Šaldu tím utkání skončilo. V důsledku střetu utrpěl zranění v oblasti krční páteře.

Ujčík po prostudování videozáznamu dospěl k závěru, že zákrok byl sice veden na protihráče, který držel kotouč, ale Zaťovič se dopustil nedovoleného zásahu do hlavy nebo krku. Proto sáhl předseda disciplinárky k nepodmíněnému zastavení činnosti na dvě soutěžní utkání.

"Po předchozí snaze zasáhnout kotouč holí hráč před zákrokem přibrzdil, pootočil osu a při střetu zasáhl protihráče ramenem do obličejové části hlavy. Protihráč se přikrčením vystavil do zranitelné pozice, předseda komise nicméně vyloučil, že by šlo o nahodilý střet, kterému hráč nemohl zabránit, a za přitěžující okolnost označil razanci zásahu," uvedl svaz v tiskové zprávě.

Olomoucký obránce Jan Švrček a útočník Pardubic Anthony Camara dostali pětitisícové pokuty za opakované nesportovní chování. Švrček se slovních výpadů proti rozhodčím dopustil v prosincovém utkání ve Vítkovicích, Camara zaplatí za protesty v pátečním duelu s Kladnem. Pouze s napomenutím vyvázli za podobné prohřešky třinecký Tomáš Marcinko a kladenský Landon Bow.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články