Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kometa se dál trápí. Karlovy Vary zvítězily i díky dvougólovému Beránkovi

Brňané v utkání vedli, přesto jsou zase bez bodu. Hokejisté Komety Brno doma prohráli v 27. kole extraligy s Karlovými Vary 2:3. Jihomoravané prohráli posedmé z osmi zápasů. Na výhře Energie se dvěma góly podílel Ondřej Beránek. Energie poskočila na 10. místo, Kometa zůstala po sedmé prohře z posledních osmi zápasů na 7. pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno – Karlovy Vary

Lépe vstoupili do zápasu Západočeši a při přesilové hře si vytvořili několik závarů, které musel Furch ze všech sil odvracet. Brňané se nemohli dostat přes pečlivou a důslednou obranu do kombinace a naopak museli čelit jednoduší hře hostí.

Z ní vznikla šance Kohouta po zmatcích v brněnské obraně, nicméně domácí gólman svůj tým podržel. Brno se v závěru prvního dějství herně zvedlo, ale střely Zaťoviče a Süsse zastavila tyč.

Kometa na to ale po první přestávce nenavázala a opět přenechala iniciativu hostím, kteří za ni byli odměněni vedoucím gólem. Zblízka procpal puk mezi nohy Furcha Beránek. Brňany postavilo na nohy paradoxně vlastní oslabení, v němž po křídle pláchl Flek, přes obránce poslal puk nad Habalovu lapačku a vyrovnal.

Na začátku třetí třetiny mohli poslat své týmy do vedení Chalupa a Zaťovič, avšak brankáři byli na obou stranách úspěšnější. Habala překonal až v přesilovce Kollár, jenže Furch pak neudržel nepříliš tvrdou střelu Koffera a bylo srovnáno. Vítězství překlopil na stranu hostí svým druhým gólem v utkání Beránek. V power-play netrefil prázdnou branku kapitán Zaťovič a Brno tak poprvé v sezoně s Energií prohrálo.

27. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 35. Flek (Zaťovič, Kučeřík), 46. Kollár (A. Zbořil, Holík) - 29. O. Beránek (Redlich, Jiskra), 50. Koffer (Gríger, T. Rachůnek), 53. O. Beránek (Jiskra). Rozhodčí: Ondráček, Šír - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení 1:0. Diváci: 5012.

Sestavy:

Brno: D. Furch - Ďaloga, Ščotka, Hrbas, Kučeřík, Holland, Gulaši, F. Němec - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Kollár - Šalé, A. Zbořil, Zaťovič - Kratochvíl, Süss, Dufek. Trenér: Pešout.

Karlovy Vary: Habal - Půlpán, Huttula, Stříteský, Bartejs, Havlín, A. Rulík, Tureček - Koffer, Gríger, T. Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - O. Beránek, Jiskra, Redlich - M. Chalupa, Kružík, Kofroň. Trenér: Bruk.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články