Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kometa prohrála doma podruhé za sebou, Vítkovicím podlehla 1:3

Podruhé za sebou a počtvrté z posledních pěti zápasů neuspěli na domácím ledě hokejisté Brna, když ve 22. kole extraligy prohráli s Vítkovicemi 1:3. Kometa sice zásluhou Malleta vedla, ale hosté dvěma góly ve druhé třetině otočili skóre a výhru zpečetil do prázdné branky Szturc. Vítkovice vyhrály venku popáté za sebou.

Utkání Kometa Brno - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Kometa přitom dostala od úvodních minut soupeře pod tlak. Už v šesté minutě Nahodilův pokus o blafák Bartošák chytil. O dvě minuty později jej překonal Mallet, který pod brankářem Vítkovic protlačil kotouč do sítě.

Brňané mohli svůj náskok zvýšit ve třech přesilovkách, ve kterých si počínali hodně chaoticky. Nevyužili ani 64 sekund trvající početní výhodu pět na tři. Hosté se snažili pouze o rychlé protiútoky, kterým chybělo lepší zakončení.

Ke zvratu nastartovala Vítkovice první přesilovka v úvodu druhé třetiny, kterou využil obránce Sloboda ke srovnání skóre. Po tomto gólu hosté srovnali krok, získali i převahu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Vítkovice

Naopak Kometa začala hrát křečovitě, její hra byla upracovaná a nepřesná. Jednu z chyb v rozehrávce využil ve 32. minutě Kurovský, jehož střela proklouzla Vejmelkovi do sítě. I když domácí hokejisté dřeli, nedokázali brankáře Bartošáka překonat.

"Chytal skvěl. Ale každou naši střelu dobře viděl. Hrajeme často v rozích a netlačíme se před branku," uvedl útočník Komety Hynek Zohorna.

V závěrečné třetině zvýšili Brňané své úsilí. Dostávali se často k zakončení, kterému chyběla přesnost. V závěru zápasu propásla Kometa možnost vyrovnat při čtyřminutové přesilovce při Trškově vyloučení. Naopak zmar Brňanů podtrhla po ukončení přesilovky třetí branka Vítkovic, kterou vstřelil Szturc.

"Bral jsem naše čtyřminutové oslabení jako výzvu, abych se ukázal. Nakonec na mě nešla ani jedna střela. Nevím, čím to je, že se nám venku daří více než doma," uvedl Bartošák.

Kometa Brno - HC Vítkovice 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Mallet (Štencel, H. Zohorna) - 22. Sloboda (O. Roman, Baranka), 32. Kurovský, 59. Szturc (Baranka). Rozhodčí: Hejduk, Pavlovič - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 6:10. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Vejmelka - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Štencel, Bartejs, Vágner - M. Erat, Nečas, Zaťovič - H. Zohorna, J. Hruška, Mallet - Vincour, L. Čermák, T. Svoboda - Haščák, Nahodil, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Lev, Olesz - Š. Stránský, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, T. Jáchym, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Petr Haken (Brno): "V první třetině jsme hráli slušně, dostali se do vedení a měli k dispozici přesilovky. Říká se, že kdo nepromění přesilovku pět na tři, tak potom zápas nezvládne, což se potvrdilo. Máme v poslední době problém, abychom dali gól. Jak dnes, tak i v minulém utkání jsme puk dotlačili do sítě soupeře až z brankoviště. Máme špatnou produktivitu. To je momentálně náš největší problém. Přitom šancí máme každý zápas dost. Věřím, že se to příští zápas zlomí a dáme více než jednu branku. Na tu se vyhrávat nedá."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Jsem rád, že jsme podali bojovný, houževnatý, obětavý a hlavně týmový výkon. Měli jsme hodně mladých hráčů v sestavě, kteří hráli parádně. Jsme šťastní, že odvážíme pro nás cenné tři body.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články