Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kometa prohospodařila třígólové vedení. Drtivý závěr Sparty vynesl Pražanům tři body

Ještě v 49. minutě vedla Kometa na Spartě 4:1, nakonec si ale ze 17. kola extraligy neodnesla ani bod. Pražané předvedli drtivý obrat, když čtyřmi góly v posledních deseti minutách otočila duel a zvítězila 5:4. Rozhodující branku vstřelil Tomášek pouhých 15 sekund před koncem.

Brankář Karel Vejmelka z Komety Brno v utkání proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

Ve čtvrté minutě přihrál Smejkal Řepíkovi, který trefil pouze tyč odkryté branky. Sparťanský kapitán si vytvořil i další šanci při početní výhodě domácích, ale střelou z levého kruhu těsně minul. Hosté si v první části vážnější příležitost nevypracovali a na Machovského vyslali jen tři střely.

V úvodu druhé třetiny zahrozil opět Řepík, který po straně ujel brněnské obraně, ale gólmana Vejmelku nepřekonal. Vzápětí Brno udeřilo. Svačina našel ukázkově z vlastní obranné třetiny Plekance, jenž samostatný únik zakončil nechytatelně pod horní tyč. Sedmatřicetiletý Plekanec se trefil počtvrté v sezoně.

V 26. minutě se Brno prosadilo podruhé. Vteřinu před Košťálkovým návratem na led z trestné lavice využilo přesilovku. Hruška nahrál před branku Svačinovi, který se trefil do podobného místa jako Plekanec. Kometa nadále předváděla v O2 areně maximální střeleckou efektivitu a o 55 sekund později zvýšila na rozdíl tří gólů. Zaťovič vystřelil z levého kruhu a přesně zamířil do stejného místa jako předtím Plekanec a Svačina.

Sparťané snížili v 29. minutě. Puk se odrazil do mezikruží k volnému Smejkalovi, který pohotově zakončil do poloodkryté branky. Ve 46. minutě si Brno vzalo třígólový náskok zpět. Plekanec si nabruslil mezi dva sparťany a zpětnou přihrávkou našel Svačinu, jenž zakončením k tyči přidal svůj druhý gól večera.

Proč se Kometě v poslední době dařilo? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

V polovině třetího dějství snížil Růžička, který vypálil přes obránce Pyrochtu. O chvíli později se trefil podruhé ranou z levého kruhu pod horní tyč a o 22 sekund později předložil Tomášek před prázdnou branku kotouč Řepíkovi, jenž srovnal.

Domácí smazali tříbrankové manko během 104 vteřin. Duel pomalu směřoval do prodloužení, když po přihrávce Řepíka rozhodl Tomášek. Řepík si v utkání připsal tři body stejně jako na druhé straně Svačina. Moravané venku prohráli poprvé po pěti výhrách v řadě.

"To byl totální blackout. Zapomněl jsem na veškerou bolest a všechno. Euforie. Jsem rád, že to tam spadlo," prohlásil autor rozdílové trefy.

Nechci říct, že pak to byl kolaps. Byly tam situace, které se mohly zahrát líp nebo vyřešit lépe. Dostávali jsme z nich góly a bohužel i ten poslední pár vteřin před koncem. Říct, že jsme to odehráli dobře, když vedete 4:1, nejde, ale opravdu jsme nehráli špatný zápas. Sparta si už si takové bláznivé utkání letos zažila a my poprvé bohužel s hořkým koncem pro nás.," řekl trenér Komety Petr Fiala

17. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 5:4 (0:0, 1:3, 4:1)
Branky a nahrávky: 29. Smejkal (Jurčina, Řepík), 50. V. Růžička ml. (Říčka, Polášek), 52. V. Růžička ml. (Říčka, Tomáš Dvořák), 52. Řepík (Tomášek, Jurčina), 60. Tomášek (Řepík) - 22. Plekanec (Svačina, Pyrochta), 26. Svačina (J. Hruška), 27. Zaťovič (P. Holík, O. Němec), 46. Svačina (Plekanec). Rozhodčí: Mrkva, Pešina - J. Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 4:5, navíc Jurčina (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 14.578.

Sestavy: Sparta: Machovský - Blain, Tomáš Dvořák, Jurčina, Ďaloga, Košťálek, Polášek, M. Jandus - A. Kudrna, Sukeľ, Říčka - Řepík, Tomášek, Smejkal - Forman, Pech, Buchtele - Rousek, V. Růžička ml., Dvořáček. Trenéři Krupp a J. Nedvěd.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Malec - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - Horký, Plekanec, Plášek - Lev, J. Hruška, Orsava - Jenyš, Kusko, Svačina - od 21. navíc Kunc. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články