Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kometa přichází o další osobnost. Plekanec v Brně z rodinných důvodů končí

Kometa přichází o další zvučné jméno poté, co Martin Erat ukončil kariéru. Tomáš Plekanec po necelých dvou letech na jihu Moravy končí z rodinných důvodů, které označil za vážné. Na sociálních sítích poté uvedl, že má nemocnou matku.

Tomáš Plekanec z Komety a Jaromír Jágr. Vrátí se Plekanec do Kladna?
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Měl jsem sportovní cíl, hrát v této výjimečné organizaci a vyhrát titul. Kometa je ambiciózní klub, kde hokej každý miluje. Stejně jako já. Rád bych ve spolupráci pokračoval, stejně tak Kometa. Nic nestálo v cestě. Tituly a sportovní kariéra ale nejsou všechno. Bohužel moje mamka onemocněla a rádi bychom jí s celou rodinou byli nablízku," napsal sedmatřicetiletý centr na Instagramu.

"S Tomášem jsme situaci probírali už delší dobu, jeho rozhodnutí naprosto chápu. Jsou situace v životě, kdy je rodina naprostou prioritou. Samozřejmě mě to hrozně mrzí, protože tak špičkového centra těžko budeme nahrazovat. Rád bych mu touto cestou poděkoval za odvedenou práci pro Kometu i za profesionální přístup ke všem zaměstnancům klubu," uvedl majitel Komety Libor Zábranský na klubovém webu.

Zkušený centr Plekanec se vrátil ze zámoří v závěru roku 2018. Koncem listopadu tehdy oznámil, že bude působit v prvoligovém Kladně a na střídavé starty zároveň nastupovat také v extralize za Kometu. Rytířům nakonec výrazně dopomohl k návratu do extraligy, odkud však Středočeši v uplynulé sezoně opět sestoupili.

Plekanec už ji celou odehrál v Brně, kvůli jejímu předčasnému ukončení však s mužstvem neokusil zápasy extraligového play-off. V domácí nejvyšší soutěži stihl za Brno celkem 66 zápasů a připsal si 40 bodů za 13 gólů a 27 asistencí. Za Kometu nastoupil naposledy v úterý v utkání Poháru Generali České pojišťovny proti Pardubicím (0:2).

O tom, kde bude jeho hokejová kariéra pokračovat, nemá zatím jasno. Hrát chce ale dál. "Nemám žádný plán B. Bylo to čistě naše rodinné rozhodnutí. V kariéře bych chtěl pokračovat, hokej pořád miluju, ale co bude dál, se rozhodne v dalších týdnech," uvedl Plekanec.

Zdroj
ČT sport, hc-kometa.cz, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články