Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kometa potupila Hradec sedmibrankovou nadílkou

Hradec Králové Kometa zcela zničila hradecký Mountfield na jeho hřišti a zvítězila 7:0. Brňané o svém vítězství rozhodli pěti brankami v druhé třetině, čtyři body si připsal Vondráček. Kometa se tak bodově dotáhla na třetí místo, na němž nyní figuruje Sparta. Naopak Hradec podruhé v řadě prohrál doma a propadl se na sedmé místo.

Radost Komety Brno
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Východočeši bojují o udržení v šestce, což by jim zajistilo přímý postup do play-off. Jenže proti Brnu bylo horší hned od úvodu. Hosté se dostali do tlaku v první přesilovce ve 4. minutě a prakticky od té chvíle byli lepší. Přesto v první třetině drželi domácí nerozhodný stav, ani jedno mužstvo neskórovalo.

I když oba týmy měly příležitosti, hradecký Kukumberg pálil zblízka vedle a proti hostujícímu Vondráčkovi dobře zasáhl brankář Kacetl, jenž stejně jako při vítězném pátečním duelu v Olomouci dostal přednost před obvyklou jedničkou Kantorem.

Druhá třetina však byla střelecky úplně o něčem jiné. A to ze strany Komety. Hosté se dostali do vedení už ve 13. vteřině, kdy se od modré prosadil Ptáček, v minulé sezoně obránce Hradce.

Tím začal zmar domácích, Brno totiž nakonec vstřelilo tři branky za necelých šest minut. Po Ptáčkovi rovněž ranou od modré čáry zvýšil Kuboš a třetí zásah si připsal po perfektní kombinaci Vondráček. Hradec byl v křeči, k tomu fanoušci sledovali i další nepříjemnost. Obránce Vašíček vyhodil puk mimo hřiště, ten trefil jednoho z diváků a rozsekl mu hlavu.

Navíc pokračoval brněnský koncert, který nezastavil ani gólman Kantor, jehož Kacetl pustil do brány po třetí inkasované brance. Nejprve ho přivítal hostující kapitán Čermák tvrdou střelou do tyče a ve 30. minutě se ve vlastním oslabení prosadil Dočekal, který přesnou střelou do horního rohu branky nedal Kantorovi šanci. Ve druhé třetině to ale nebylo vše, ve 36. minutě završil precizní kombinaci Hynka Zohorny s Dočekalem jednoduchým zakončením Honejsek.

Šikovný útočník skóroval i ve třetí třetině. Ve 45. minutě, jen pár vteřin po skončení brněnské přesilovky, dostal přihrávku zpoza branky, neukvapil se a Kantora pokořil s klidem ranou pod horní tyč. Další vzrušení přinesla šarvátka domácího Červeného s Kempným, po němž dostal hostující zadák hned tři dvouminutové tresty.

Brno zvládlo ubránit i dvouminutovou přesilovku Východočechů pět na tři, po níž udeřil ještě kanonýr Ton. Brankář Čiliak tak vychytal třetí čisté konto v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Hradec Králové - Kometa Brno

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 0:7 (0:0, 0:5, 0:2)

Branky a nahrávky: 21. Ptáček (Ton, J. Hruška), 22. Kuboš (Honejsek, Dočekal), 26. Vondráček (Burian, Koreis), 30. Dočekal (Vondráček), 38. Honejsek (Dočekal, H. Zohorna), 45. Honejsek (Vondráček, Hanzlík), 59. Ton (Vondráček, Hanzlík). Rozhodčí: Fraňo, Pavlovič - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5 312.

Hradec Králové: Kacetl (26. Kantor) - Dietz, Vydarený, Pilař, P. Mikuš, Pláněk, Vašíček, od 27. navíc Jank - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Pospíšil - Vantuch, T. Knotek, Červený - P. Beránek, Nedvídek, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Nechtějte ode mě, abych nějak hodnotil vývoj zápasu. My jsme už měli takových výstupů víc - vlastně až moc na jednu sezonu. Je pravda, že tam takhle jezdit nemůžeme. Musíme si to vyřešit v kabině, než budeme někoho veřejně kritizovat. Teď jde o to jak."
Karel Beran (Brno): "Chceme mančaftu poděkovat za přístup. Hradec je silné mužstvo, bojuje o přímý postup do play off. Ale my jsme měli výborný pohyb a rozhodla druhá třetina, kdy nám do brány napadalo vlastně všechno. Byla radost pohledět." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články