Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kometa poprvé v sezoně prohrála, Hradec jí uštědřil debakl

Hradec Králové - I díky nečekané prohře Třince mohla jít do čela extraligové tabulky Kometa a získat i náskok na prvním místě. Jenže ani Brno nevyhrálo, v Hradci si připsalo vysokou porážku 1:5 a prohrálo poprvé v sezoně. Východočeši v celém zápase tahali za delší konec, a i když se Brnu podařilo srovnat gólem do šatny, ve druhé třetině vstřelil vítězný gól Bulík a v poslední části nasázel Hradec soupeři ještě další tři branky.

První část byla vyrovnaná herně a nakonec i výsledkově. Dvě branky, jež v ní padly, přišly na jejím začátku a konci. Hradec vstoupil do utkání famózně a hned po 18 vteřinách hry se dostal do vedení. Šimánek od levého mantinelu nastřelil puk na bránu, před kterou ho mimo dosah gólmana Čiliaka tečoval Dragoun. Ještě nedávno kapitán pražské Slavie tak po příchodu na východ Čech i střelecky potvrdil své velmi slušné výkony.

V dalším průběhu hry měli velké příležitosti domácí Pláněk či hostující Zaťovič, ani jeden z nich však nezamířil mezi tyče. Kometě pomohla ke gólu až obrovská chyba domácího obránce Pavlase. Ten v poslední minutě ztratil puk před vlastním brankovištěm, dostal se k němu Hruška, který po blafáku překonal Rybára. Do přestávky zbývalo v tu chvíli 25 sekund.

Druhá část byla plná šancí – Hradec Králové jich měl o trochu více. Jenže branky nedali domácí Jarůšek s Köhlerem a ani hostující Haščák s Eratem. Skóre na stranu Mountfieldu nakonec překlopil netradiční střelec. Útočník Bulík se trefil vůbec poprvé od příchodu do týmu, gól si připsal až v šestnáctém utkání. Ve 29. minutě hosté ještě přežili oslabení, ale těsně po něm poslal obránce Vydarený Bulíka do samostatného úniku a ten ho zakončil přesně mezi Čiliakovy betony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Kometa Brno

Bulík se pak blýskl i ve zcela odlišné chvíli. Ve chvíli, kdy měl jít brněnský Zaťovič na trestnou lavici za zranění domácího Pavlíka, přiznal rozhodčím, že spoluhráče zasáhla jeho hokejka. Díky tomu se pokračovalo bez vyloučení.

Ve třetí části se hra mírně rozdrobila. Hosté se snažili srovnat, ale v královéhradecké bráně opět podal výborný výkon Rybár. Naopak Mountfield udeřil v přesilovce. Jarůšek dorazil ve 47. minutě Dietzovu střelu a Hradec šel do dvougólového vedení. Hradec poté soka definitivně dorazil, když skórovali dorážkou Američan Potulny a obránce Pláněk. Brno tak utrpělo nejhorší porážku v sezoně. 

Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Dragoun (Šimánek), 29. Bulík (Vydarený), 47. Jarůšek (Dietz, Šimánek), 52. Potulny (Jarůšek, Bulík), 55. Pláněk (Potulny, Vydarený) - 20. J. Hruška. Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:6, navíc Štajnoch - J. Káňa II oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6087.

Hradec Králové: Rybár - Štajnoch, Gregorc, Newton, Pavlas, Pláněk, Vydarený, Dietz, Čáp - Jarůšek, Dragoun, Šimánek - Köhler, Bednář, T. Knotek - R. Pavlík, Potulny, Bulík - J. Veselý, Nedvídek, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Kometa Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, F. Král - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Vincour, L. Čermák, Zaťovič - Haščák, V. Němec, J. Hruška - Dostálek, Dočekal, J. Káňa II - T. Havránek. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken. 

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně, což se nám podařilo hned při prvním střídání, z kterého jsme vytěžili branku. Tým měl dneska velmi dobrou morálku, což se projevilo po vyrovnávací brance. Dostat gól do šatny je nepříjemné. Rozhodující byl asi třetí zásah, když jsme odskočili do dvougólového vedení. Udrželi jsme nasazení celý zápas, dobře jsme odehráli oslabení, blokovali jsme střely. Skóre nakonec narostlo, ale zápas tak jednoznačný nebyl."
Kamil Pokorný (Brno): "V první řadě chci pogratulovat domácím k zaslouženému vítězství. Nezačali jsme dobře a hned jsme inkasovali, což domácí nakoplo. Od poloviny první třetiny jsme hru vyrovnali, poté i skóre. Rozhodující chvíle přišla z mého pohledu za stavu 1:1, kdy jsme jeli sami na bránu, ale nedali a z protiútoku jsme sami dostali gól. Ve třetí třetině nám domácí utekli v přesilovce a pak hráli obětavě a s nasazením. V patnáctém utkání sezony jsme poprvé nebodovali, teď se musíme vrátit na vítěznou vlnu." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články