Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Kometa po kanonádě proti Pardubicím padla v Plzni

Plzeň - Plzeň udělala důležitý krok za postupem do předkola play-off, když si v domácím prostředí zajistila pohodlnou výhru nad Kometou Brno 3:0. Jihomoravané tak nenavázali na debakl 7:1, který uštědřili Pardubicím, stále si však udržují třetí pozici, na níž figurují o bod před Spartou.

Domácí díky lepšímu pohybu dostali v úvodu Kometu pod tlak a v páté minutě si vynutili přesilovku pět na tři. Tu záhy zužitkoval tečí Mozíkovy střely Bližňák a Indiáni se dostali do vedení. Hráči Komety se směrem dopředu připomněli až po nebezpečném úniku Dočekala ve vlastním oslabení. Hostům pomohla dostat se do tempa dvojnásobná početní výhoda, Plzeň však 102 vteřin oslabení ubránila a naopak v 17. minutě po vyražené střele Baleje minul dorážkou odkrytou branku Tomáš Sýkora.

Druhou třetinu zahájili hosté aktivněji a ve 26. minutě během přesilové hry zachránil svůj tým od pohromy jen Machovský, který se stihl přesunout proti voleji Tona. Nápor Komety vrcholil v polovině utkání, ale domácí odolali a ve 32. minutě zahrozil ve vlastním oslabení tečí při přečíslení dva na jednoho Mozík. Za chvíli už domácí udeřili, když se po krásné individuální akci trefil pod horní tyčku Ján Sýkora. Vzápětí Čiliaka ještě vystrašil pokus Schleisse.

Na ledě před druhou přestávkou přibylo vyloučených, největší šanci si Dočekal vypracoval paradoxně ve vlastním oslabení, jeho průnik ovšem zastavil pozorný Machovský. Na začátku závěrečné třetiny hosté ve snaze zkorigovat nepříznivý výsledek více otevřeli hru. Domácí sice důsledně bránili, přesto se nevyvarovali chyb v defenzivě. Ve 42. minutě je podržel při střele Dočekala z bezprostřední blízkosti Machovský. O chvíli později dokonce Honejsek trefil po rychlé akci pravou tyč.

Další příležitosti už domácí Kometě nepovolili a v 56. minutě táhlou střelou přes obránce přidal třetí gól Balej. Závěr utkání sice ztížila domácím dvě vyloučení, ale obětavým výkonem neumožnili soupeři odvolat brankáře a oslavili první výhru po reprezentační přestávce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Plzeň - Kometa Brno

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Bližňák (Mozík, Kadlec), 33. J. Sýkora (T. Sýkora, Pulpán), 56. Balej (Lev). Rozhodčí: Polák, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 9:7, navíc Honejsek (Brno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5035.

Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, D. Sklenička, Pulpán, Boháč - J. Sýkora, Simon, Johnson - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Balej, T. Sýkora, Lev - Hollweg, Přikryl, Kubalík. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.
Brno: Čiliak - Ptáček, Malec, Vágner, Hanzlík, Kuboš, Bilčík - Ton, J. Hruška, Honejsek - Vondráček, Koreis, Dočekal - R. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - P. Mrázek, V. Němec, Ostřížek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Ladislav Čihák (Plzeň): "My jsme věděli, že Kometa měla výborné výsledky. Je to velmi silný mančaft. My naopak teď třikrát prohráli a věděli jsme, že musíme dnes bezpodmínečně bodovat. Udělali jsme pro to maximum, bylo to ale jinak vyrovnané utkání. Ve druhé a třetí třetině to bylo nahoru dolů, jednou byli v tlaku oni a jednou my. Brno gól nedalo, my ovšem ano. Měli jsme i velké štěstí, ale musím hráče pochválit za to, že jsme hráli celých šedesát minut a v porovnání s ostatními zápasy to byl výborný výkon. Machymu (Machovskému) konečně vyšla nula, za tři body proti silné Kometě jsme moc rádi."
Karel Beran (Brno): "Myslím si, že utkání rozhodla první třetina. Udělali jsme v ní moc faulů, což domácím pomohlo. Navíc mají silné přesilovky. Ve druhé třetině už jsme si vytvořili šance, ale nedokázali jsme je proměnit. De facto ta druhá a třetí třetina byly z našeho pohledu stejné. Dostali jsme se do tlaku, ale nedokázali jsme vstřelit gól a ten zápas bohužel prohráli. Dnes výborně chytal domácím brankář a nám se potvrdilo, že bez gólu se těžko vyhrává." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články