Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kometa otočila duel v Třinci, v prodloužení rozhodl bek Bartejs

Reprízu jarního čtvrtfinále zvládli Brňané, i když to tak dlouho nevypadalo. Kometa prohrávala ve 26. minutě na ledě Třince 0:2, ovšem uspěla po výsledku 3:2 v prodloužení. Utkání rozhodl netradiční střelec obránce Tomáš Bartejs v čase 62:24.

Utkání Třinec – Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Hrál se výborný hokej, bylo to nahoru dolů. My jsme tahali za kratší konec v první třetině, kdy byli domácí lepší a náš výkon nebyl dobrý. Byli jsme bez pohybu, nedohrávali jsme souboje, ztráceli jsme kotouče. Něco jsme si po první třetině řekli a od půlky zápasu jsme vyrovnali hru," řekl trenér Brna Jiří Kalous.

Třinec vyrukoval v brance s Kacetlem, jenž Brno v jarním play-off trápil a ve čtyřech zápasech pustil jen čtyři góly. Kometa, která prohrála s Oceláři v minulé sezoně všech osm utkání, nezačala vůbec dobře. Život si zkomplikovala hned v úvodní minutě dvěma vyloučeními gólmana Tomka a obránce Gulašiho za zdržování hry, ale domácí v 96 sekund dlouhé přesilovce pět na tři nic nevymysleli. V dohrávané početní převaze Růžička zacinkal na horní tyčku, Třinec se přesto ujal v sedmé minutě vedení dorážkou Nestrašila.

Autor prvního gólu mohl po přestávce přidat druhou branku, jeho střela škrtla o tyč. Zanedlouho se ale třinečtí fanoušci radovali. V přesilové hře zvýšil ranou z levého kruhu bez přípravy Růžička, který si připsal osmý bod sezony (4+4). Kanonýr Ocelářů navíc ještě neuspěl z úniku, ve kterém nic nevymýšlel a tvrdě pálil, ale Tomka nepřekonal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Kometa Brno

Vzápětí udeřilo na druhé straně: Horký se z levého kruhu trefil přesně k bližší tyči. Ve velkých šancích poté ještě zblízka neuspěli hostující útočníci Dočekal a Holík.

"Nedali jsme si ve druhé třetině pozor na brejky. Oni jezdili pořád v přečíslení, tam jsme propadali. Pak to možná vypadalo, že Brno má více ze hry. My jsme také měli šance, byly tam nějaké tyčky. Škoda, že jsme to vedení neudrželi déle," řekl třinecký útočník Erik Hrňa.

Kometa hrála první přesilovou hru ve 44. minutě a využila ji, když po přihrávce Muellera napříč brankovištěm zakončoval u levé tyčky Zaťovič. Asistenci si u gólu připsal i obránce Roth, který v extralize nastoupil poprvé od loňského prosince. Brno hrozilo i ve druhé početní převaze a Kacetl se vytáhl proti Muellerovi. Na druhé straně Roman zazvonil v 55. minutě na tyč.

V prodloužení trefil brankovou konstrukci i Nestrašil. Na druhé straně Kacetl chytil úniky Krištofa a Rákose, který ale poté nabil Bartejsovi a ten dělovkou rozhodl o druhém bodu pro Brno.

"Závěr byl tedy nešťastný a máme jen jeden bod, což je ztráta. Musíme se poučit ze slabších chvilek a na tom zapracovat. Diváci ale viděli velmi dobré utkání," řekl asistent trenéra Třince Marek Zadina.

5. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. A. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 26. Martin Růžička (M. Doudera, Hrňa) - 28. L. Horký (Krištof, Vincour), 45. Zaťovič (Mueller, Roth), 63. Bartejs (Rákos). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 3415.

Sestavy:

Třinec: Kacetl - Kundrátek, D. Musil, Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, Zahradníček, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Miloš Roman, Marcinko, Hrehorčák - Hrňa, Dravecký, Kofroň. Trenér: Varaďa.

Brno: Tomek - Roth, Ďaloga, Holland, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Krištof, Haščák - R. Pavlík, Dočekal, L. Horký - Magee, Rákos, Mallet. Trenér: Kalous.

Marek Zadina (Třinec): "První třetinu jsme odehráli velmi dobře. Vypracovali jsme si spoustu šancí, soupeře jsme nepustili do hry. Hodně jsme hráli ve středním i útočném pásmu, nedělali jsme chyby. Na začátku druhé třetiny jsme v naší přesilovce utekli na 2:0, ale hra už nebyla tak dobrá jak v první třetině. Dělali jsme zbytečné chyby v našem obranném pásmu a trošku jsme vypadli z role. Ve třetí už se hrálo nahoru dolů se spoustou šancí, měli jsme tyčky. Kluci dřeli, bohužel v prodloužení jsme opět trefili tyčku a z protiakce padl gól, ještě k tomu vlastní po naší teči."

Jiří Kalous (Brno): "Hrál se výborný hokej, bylo to nahoru dolů. My jsme tahali za kratší konec v první třetině, kdy byli domácí lepší a náš výkon nebyl dobrý. Byli jsme bez pohybu, nedohrávali jsme souboje, ztráceli jsme kotouče. Inkasovali jsme dvě branky, ale něco jsme si po první třetině řekli a od půlky zápasu jsme vyrovnali hru. Jsou to hodně cenné body. Zvlášť proti týmu, jakým je Třinec. Obhájce titulu, skvělý mančaft, pro nás to jsou opravdu cenné body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články