Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kometa oprášila play-off mód. Nazuli jsme pracovní boty, těšilo Erata, který využil dárku Sparty

Zase zabrali v moment, kdy potřebovali. Po třech porážkách v řadě mohla na hokejisty Komety Brno dolehnout nervozita. Museli odrazit nápor na své šesté místo zajišťující přímý postup do play-off extraligy. Navíc Sparta měla oproti Brňanům dva zápasy k dobru. Kometa však duel 38. kola v Praze zvládla 4:1. Jednou se trefil kuriózně při oslabení tří proti šesti Martin Erat a tlak utkání si nepřipouštěl. 

Andrej Kudrna ze Sparty se snaží překonat Karla Vejmelku z Komety
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Nervózní bývají možná lidi než my, nervózní je někdo, kdo je v nemocnici. My máme tak zkušený tým, že víme, že jsme nehráli dobře, a víme, že se musíme zlepšit předtím, než půjdeme do play-off. Teď už je to jen o nás," řekl klidným hlasem sedmatřicetiletý forvard.

Utkání se sice nehrálo v play-off tempu, přesto výkon úřadujícího mistra už připomínal styl z posledních dvou cest za titulem a jeho hru ve vyřazovacích fázích. 

V čem? Kometa skórovala, když potřebovala. Podpořil ji dobře chytající Karel Vejmelka, ve druhé třetině zneškodnil trestné střílení Lukáše Pecha, a dal šanci svému týmy, aby pár minut nato skóroval Martin Dočekal. Brno bylo zase na koni.

"Nebyl na nás po těch porážkách ani tlak, spíš nás v kabině mrzelo, jak hrajeme a jak jsme k tomu přistoupili. Museli jsme si to oddřít. Nazuli jsme pracovní boty a šli do práce," prohlásil Erat. 

Kometa má nyní náskok před sedmou Spartou šest bodů a může být klidnější, i když Pražané disponují dvěma duely k dobru. "Tabulku jsem neviděl ani nepamatuju. Díváme se jen na to, jak hrajeme my. Co se děje kolem nás, to neovlivníme. Když budeme k tomu přistupovat, jak máme, budeme těžký soupeř pro každého," sdělil zkušený útočník se sebevědomím, které se Brnu vrátilo. 

Erat dodal snadnou gólovou tečku po risku Sparty

K důležité výhře přispěl po čtyřech utkáních půstu i gólem. Čtrnáct minut před koncem šla Kometa do tří. Sparta zkusila hru bez brankáře a zdvojnásobila převahu na šest hráčů proti třem. Erat toho využil.

"Než jsem šel na buly, viděl jsem, že šli v šesti na led. Zkusil jsem to, že když buly vyhraju čistě, trefí to Bary z druhé strany. Měl jsem vhazování jen na forhend, tak jsem se puk snažil propíchnout. Není tam co ztratit, nemůže být zakázané uvolnění. Zkusil jsem to někam na branku odstřelit a zaplať pánbůh nám to vyšlo," popsal situaci Erat.

Puk si přikopl bruslí. "Se svým zdravím už moc fotbal nehraju. To tam asi ještě zůstalo z mládí," smál se.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Třinec - Brno: H. Zohorna - 1:4 (56. min)

V NHL sehrál přes 800 utkání, podobné risky soupeřových trenérů při power-play zažil však spíš v české extralize. "Je to rarita, a proto hrajeme hokej, každý den se dozvíme něco jiného," pousmál se.

Proti Kometě něco podobného vyzkoušel i kouč Třince Václav Varaďa v pátém finále minulého ročníku, kdy pečetil titul do prázdné branky Hynek Zohorna. "Taky odvolali gólmana, bylo to osm nebo devět minut do konce," vzpomněl si Erat.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články