Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Kometa neudržela vedení, Mladá Boleslav uspěla proti Brňanům i potřetí v sezoně

Mladé Boleslavi se proti Kometě daří. Středočeši to potvrdili i ve 29. kole extraligy, když tentokrát vyhráli 5:4 v prodloužení. Brňané vedli 1:0 i 4:3, ale domácí vyrovnali díky Klepišovi a v nastavení přisoudil Bruslařskému klubu bod navíc Lunter. O všechny góly hostů se postaral první Holíkův útok. 

Utkání Mladá Boleslav – Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Když to vezmu komplexně, tak to bylo pro diváka velmi zajímavé utkání. V prodloužení bylo první střídání naše, měli jsme tam dvě tutovky, ale nedali jsme, Boleslav v druhém střídání dala. Bodu si ale vážíme, oproti jiným zápasům jsme předvedli dobrý výkon," řekl asistent trenéra Komety Kamil Pokorný.

Více šancí měli v první polovině úvodní třetiny hosté, ale Krošelj si poradil se všemi pokusy hostů včetně dvou nebezpečných střel Vincoura. Vejmelka měl na druhé straně nejvíc práce se střelou Kousala. Další ohrožení si pro Vejmelku připravil jeho spoluhráč Mueller, který nebezpečně srazil přihrávku Luntera na vlastní branku."Prvních dvanáct minut jsme hráli velmi dobře, reagovali jsme na hru Boleslavi, na kterou jsme se hodně připravovali," vypíchl z lavičky Komety Kamil Pokorný.

Zatímco v první třetině se diváci branky nedočkali, v úvodních dvou minutách druhé části padly hned dva góly. Skóre otevřel dorážkou vlastní střely Mueller, na druhé straně přispěchal s odpovědí Bičevskis. A za chvíli bylo v domácích řadách ještě veseleji, když Bruslaře poslal do vedení v přesilovce Skalický dorážkou Ševcovy dělovky od modré čáry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Kometa Brno

Jenže stejně dobře naložili s přesilovkou za čtyři minuty i hosté, když se podruhé v zápase prosadil Mueller. Než stačil hlasatel ohlásit střelce druhé branky Komety, už opět vedli domácí. Kombinaci čtvrté mladoboleslavské formace zakončil Najman.

Ze třetí třetiny uběhlo 35 vteřin a bylo opět vyrovnáno, když se z pravého křídla trefil Holík. Strhující podívaná pokračovala i nadále - Kometu dostal do vedení v přesilovce Vincour, ale tentokrát našli odpověď domácí, když se po vyhraném buly trefil Klepiš. "Mrzí nás, že jsme dostali góly při vstupu do druhé i třetí třetiny, ale naštěstí jsme dokázali najít odpověď. V prodloužení už jsme pak byli šťastnější my," pověděl boleslavský kouč Radim Rulík.

Další branka už v základní době nepadla, a tak se diváci dočkali prodloužení. V něm se o vítěznou trefu postaral slovenský útočník Lunter. "Najmi to vzal u mantinelu, obešel hráče a dal mi to před prázdnou bránu. Jemu patří poděkování. Vypadalo to skoro jako zápas v play-off, hrálo se nahoru dolů. Hrálo se hodně fyzicky, ale mně to nevadí," prohlásil Lunter.

"Utkání skvěle gradovalo, mělo výbornou úroveň," byl nadšený Rulík. S kvalitou zápasu mohl být spokojený i poražený tým, jenž se herně zvedl. "Bodu si ale vážíme, oproti jiným zápasům jsme předvedli dobrý výkon," uzavřel asistent kouče Komety Pokorný.

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 5:4 v prodl. (0:0, 3:2, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Bičevskis (Pláněk, Krošelj), 28. Skalický (Ševc), 32. Najman (P. Kousal), 49. Klepiš (A. Zbořil), 62. Lunter (Najman) - 21. Mueller (Vincour, P. Holík), 32. Mueller (Vincour, Vejmelka), 41. P. Holík (Vincour, Gulaši), 47. Vincour (P. Holík, O. Němec). Rozhodčí: Lacina, Pražák - Komárek, Frodl. Vyloučení: 6:5, navíc Jeglič (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 3683.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Kurka, Dlapa, Pláněk, Hrbas, Fillman - Klepiš, A. Zbořil, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, Lunter - Šťastný, Jeglič, Skalický - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec - Mueller, P. Holík, Vincour - Svačina, Plekanec, Horký - Kucsera, Lev, Orsava - Kratochvíl, Kusko, Jenyš. Trenér: Zábranský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články