Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kometa neprolomila pardubickou kletbu, prohrála 2:3

Brno - Kometa Brno dvakrát sahala po vítězství, nakonec si jej však znovu odvezli pardubičtí hokejisté. V souboji dvou loňských finalistů musely Pardubice protrhnout svou smůlu na hřišti soupeřů a mohly se opřít o svou vzájemnou bilanci s Kometou. Ta v dosavadních zápasech sezony nezískala proti mistrovi ani bod a nic se neměnilo ani tentokrát - po dvou gólech Bartka a trefě Kočího zvítězily Pardubice 3:2 a přiblížily se předkolu play-off.

Brňané s uzdravenými útočníky Petrovickým a Tomášem Svobodou vsadili na agresivní hru s důrazem v osobních soubojích. Jejich soupeř spoléhal na obdobnou taktiku doplněnou snahou bránit důsledně už střední pásmo. Hokej sice nepostrádal drama, ucelenější kombinační akce ale nabízely oba celky poskrovnu.

Tlak vynesl Brňanům rychlý náskok - už ve druhé minutě stačil brankář Salfický pouze vyrazit Holcovu střelu před sebe a Lušňák pohotově vrátil kotouč do sítě. Po inkasovaném gólu vyšli hosté na chvíli z tempa a po vyloučení Píši a Tomáše Zohorny nabídli protivníkovi 53 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, jenže Kometa marně hledala způsob, jak se alespoň na chvíli usadit v útočném pásmu. Salfického Jihomoravané neohrozili a početní výhodu promarnili.

Naopak Pardubice hned v první přesilové hře skórovaly, když po přihrávce Cetkovského vyrovnal v 10. minutě Bartek. Střelecky produktivní čtvrtý útok domácích se prosadil v závěru první třetiny podruhé, po akci Buriana a Lušňáka překonal Salfického střelou pod horní tyčku Holec.

Neúprosnou bitvu, která připomínala loňské finálové souboje obou soupeřů, nabídla druhá třetina. Pardubice s výjimkou hry v oslabení převzaly taktovku. Hodně kotoučů hosté získávali napadáním protivníka hned v jeho obranném pásmu. Kometa se při zakládání útoků trápila, dostávala se pod vytrvalý tlak a vyslala v této části na branku soupeře jen čtyři střely. Podruhé se podařilo Pardubicím vyrovnat ve 36. minutě. Při signalizovaném faulu obránce Bičánka ztratili Brňané koncentraci, přestali hrát a zcela volný obránce Kočí snadno skóroval.

V závěrečném dějství vytěžili hosté z náporu třetí branku, když Rolinek získal po chybě protivníka kotouč a z jeho přihrávky vstřelil Bartek rozhodující gól. Kometa dohrávala bez Jakuba Svobody, který nastoupil k zápasu s virózou, Pardubice postrádaly zraněného Endála. Po inkasované brance přidala Kometa na důrazu, získala tlak, na bodový zisk však ani po téměř dvouminutové power play nedosáhla.

HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Lušňák (Holec), 19. Holec (Lušňák, Burian) - 10. Bartek (Cetkovský, V. Kočí), 36. V. Kočí (Semorád, T. Nosek), 45. Bartek (Rolinek). Rozhodčí: Minář, Šindler - Jindra, Skopal. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Brno: Trvaj - Žižka, Dujsík, Bičánek, Švrček, Malec, Kováčik, M. Hruška, Valach - H. Zohorna, L. Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, Koreis, Jakub Svoboda - Němec, Petrovický, Dlouhý - Holec, Lušňák, Burian. Trenéři: Venera, Oslizlo a Zubíček.
Pardubice: Salfický - Benák, V. Kočí, Píša, Vašíček, Ďaloga, Gawryletz, Marušák, Mocek - Bartek, Cetkovský, Somík - Radil, Kousal, Buchtele - Endál, Rolinek, Starý - T. Zohorna, T. Nosek, Semorád. Trenéři: Říha, D. Pospíšil a Landsman.

Zdeněk Venera (Brno): "Do utkání jsme vstoupili dobře a dali rychlý gól. Dvakrát jsme vedli. Bohužel jsme neudrželi náskok dostatečně dlouho, abychom soupeře deptali a dostali se do pohody. Viděl jsem na naší straně snahu, bojovnost. Ale chybělo více klidu. Projevilo se to i v úvodu v přesilovce pět na tři a v některých gólových situacích a šancích, ve kterých jsme mohli skórovat."

David Pospíšil (Pardubice): "Oba týmy hrály na doraz, zápas byl velmi bojovný a kvalitní. Musím u našeho týmu vyzvednout oddanost výsledku. Kluci za tím šli a bojovali. Nakonec se vítězství otočilo na naši stranu. I když musím přiznat, že v závěru brankář Salfický chytil velké šance soupeře a podržel nás. Vítězství za tři body má pro nás určitě velkou cenu. Po sérii šesti proher na ledě soupeřů se tentokrát kluci nepodělali. Bylo otázkou času, kdy konečně venku vyhrajeme. Je to hodně o hlavě."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články