Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Kometa nenašla recept na Kantora, Mladá Boleslav zvítězila i potřetí

Mladá Boleslav potvrdila, že se jí proti Kometě nesmírně daří a také ve třetím utkání sezony Brno porazila, tentokrát 2:0. Středočechy táhl ve 30. kole brankář Pavel Kantor, který zaznamenal 28 úspěšných zákroků. Vítěznou branku vsítil Pavol Skalický, pojistku přidal David Šťastný.

Brankář Pavel Kantor z Mladé Boleslavi v utkání proti Kometě
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Domácí vstoupili do utkání mnohem aktivněji, lépe bruslili a zdolávali střední pásmo. V šesté minutě se před brankářem Kantorem objevil sám Köhler, skóre otevřít nedokázal.

Boleslav se do vážnější šance dostala až při své první přesilové hře a hned z toho byl vedoucí gól. Kotvan nabil Skalickému tak přesně, že jeho dělovka z levého křídla proletěla kolem Vejmelky do branky. "Byl to trochu smolný gól. Kluci říkali, že tam byla ještě malá teč," litoval gólman Brna Karel Vejmelka.

Druhou třetinu odstartovala velká šance Muellera ve vlastním oslabení, nicméně souboj s gólmanem hostí zase vyhrál Kantor. Obraz hry se ovšem příliš nezměnil. Brněnská převaha ztroskotávala na pevné obraně soupeře, na niž nedokázal mistrovský tým nic vymyslet. Nepomohla k tomu ani přesilová hra při vyloučení Najmana, v oslabení měl na své holi zvýšení náskoku Vondrka, ale ve vyložené šanci netrefil puk.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Mladá Boleslav

I další šance málo záživného duelu přišla paradoxně v oslabení, ale Dočekalův pokus o kličku opět zlikvidoval Kantor. V závěru třetiny se do sóla dostal Mallet, ovšem ani jemu nebylo dopřáno vyrovnání, stav se nezměnil ani po šanci Muellera. "Dneska jsme nebyli horším týmem, mohli jsme v klidu vyhrát, ale neproměnili jsme šance," řekl Vejmelka.

Ani třetí dějství charakter duelu výrazně nezměnilo. Bruslařský klub pečlivě bránil střední pásmo, čímž výrazně otupil snahu Brna o vyrovnání. Narůstající tlak v závěru navíc zbrzdilo vyloučení Holíka, neujala se ani hra bez brankáře, ve které pojistil Šťastný brankou v poslední vteřině vítězství hostů proti bezzubému mistrovi.

30. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Skalický (Kotvan, Vondrka), 60. D. Šťastný (Žejdl). Rozhodčí: Úlehla, Pešina - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:2, navíc L. Čermák (Brno) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Střondala, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Oslizlo a Horáček.

Mladá Boleslav: Kantor - Bernad, Němeček, Kurka, Kotvan, Hrdinka, Dlapa - Vondrka, T. Knotek, Skalický - L. Pabiška, Žejdl, D. Šťastný - Pacovský, P. Musil, M. Látal - Flynn, Najman, P. Kousal. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Zápasy s Boleslaví jsou identické, máme problém jim dát gól. Ve třech zápasech jsme dali jen jeden. Dnes nám chyběla v úvodu jiskra, Boleslav se soustředila na výbornou obranu a vyrážela do rychlých protiútoků. Tím, že jsme nedali gól a nenastartovali jsme sebe ani diváky, tak to hrálo do not soupeři. S postupem času se nervozita projevovala víc a víc, nedali jsme gól a proto jsme nemohli pomýšlet na body. Jsme zklamaní, chtěli jsme Boleslavi oplatit dvě předchozí porážky, ale nepovedlo se. Chtělo to opravdu jeden gól, jakýkoliv, třeba hloupý, aby se to nastartovalo, ale nevyšlo to. Boleslav hrála chytře, nechci tím ale snižovat její výkon."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Do zápasu jsme vstoupili špatně, Kometa toho využila, vytvořila si velký tlak, ale měli jsme štěstí a neinkasovali jsme. Naopak se nám povedla hned první přesilová hra, z níž jsme dali pěkný gól, což nás nastartovalo. Od druhé třetiny to byl vyrovnaný zápas, měli jsme i kliku, což je tady na Kometě potřeba. Podali jsme velmi dobrý týmový výkon, který vedl ke třem zaslouženým bodům."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články