Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kometa napravila zaváhání v Karlových Varech a proti Litvínovu ukončila sérii proher

V souboji dvou týmů čekajících na výhru tři zápasy byla nakonec šťastnější Kometa. Brňané otočili duel v Litvínově z 1:2 na 3:2 v druhé polovině hry a napravili porážku v Karlových Varech. O obrat se postarali Kašpar s kapitánem Čermákem, brankář Libor Kašík má první výhru v dresu Brna. Jihomoravané se udrželi v elitní šestce, Litvínov padl počtvrté za sebou.

Utkání Litvínov – Brno
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Domácím chyběl kvůli disciplinárnímu trestu kapitán Michal Trávníček a také další útočník Ondřej Jurčík. Premiéry v extralize se tak dočkal v 31 letech forvard Jan Kloz a rovněž Fin Markus Korkiakoski, které si Verva zapůjčila z prvoligových Litoměřic.

Do první šance se dostal hostující Mueller, ale sám před Janusem neuspěl. Na druhé straně vypadl Ščotkův pokus Kašíkovi z lapačky a skončil na horní síťce. Za hosty následně zahrozil Kašpar a za domácí Havelka. Při Lukešově vyloučení nejdříve nebezpečně zakončoval v oslabení po spolupráci s Mikúšem Válek a za Kometu neuspěl z dorážky Kašpar.

Další možnost měl při plném počtu hráčů na ledě Köhler, ale puk za Januse nedotlačil. Při Lukešově vyloučení v polovině úvodní třetiny se Kometa dočkala úvodního gólu. Na levý kruh nabil Holík Muellerovi, který trefil přesně protější horní roh branky.

Verva odpověděla v 16. minutě při trestu brněnského kapitána Čermáka. Po Ščotkově střele ještě neuspěl s dorážkami Petružálek, ale puk se dostal k Válkovi, který bekhendem překonal Kašíka a připsal si třetí gól za poslední dva zápasy.

V úvodu druhé části se Kometa ubránila při Štencelově trestu. Ve 29. minutě otočila stav, když se Lukeš trefil střelou přes obránce Němce k pravé tyči Kašíkovy branky. Kometa mohla vzápětí vyrovnat, ale po kombinaci s Malletem Hruška po blafáku do bekhendu minul branku.

Potom pálil z mezikruží Dočekal a Januse nepřekonal ani osamocený Schaus. V 35. minutě při Klozově trestu už Brňané vyrovnali. Holík našel ideálně Kašpara, který usměrnil puk do odkryté branky. Litvínov se při Muellerově trestu na konci druhé části neprosadil.

Ve třetí třetině šancí ubylo. Kometa se ubránila při Malletově vyloučení a v 52. minutě ji mohl dostat do vedení Zohorna, který se dostal před Januse, ale slovenský gólman svůj tým opět podržel. Litvínov se ubránil při dalším trestu Lukeše, který měl po návratu na led sám velkou šanci. Ale přestřelil. V 58. minutě pomohla hostům při Tůmově šanci tyč a z brejku po Dočekalově přihrávce v přečíslení rozhodl Čermák. Litvínov si už v závěrečném tlaku prodloužení nevynutil.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Válek (J. Petružálek, Ščotka), 29. F. Lukeš (J. Mukúš) - 11. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 35. Kašpar (P. Holík, O. Němec), 58. L. Čermák (Dočekal, R. Zohorna). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 5345.

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, Hunkes, L. Doudera, Březák, Suchánek - J. Petružálek, J. Mikúš, Válek - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - D. Tůma, J. Kloz, Korkiakoski - Havelka, M. Hanzl, Matoušek. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Brno: Kašík - O. Němec, Barinka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Schaus - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Kašpar, L. Čermák, R. Zohorna - Mallet, J. Hruška, Dočekal - Köhler, Střondala, Horký. Trenéři: L. Zábranský st., Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Ohlasy trenérů:

Radim Skuhrovec (Litvínov) : "Šli jsme do utkání s tím, že chceme prolomit šňůruneúspěchů. Bylo to vyrovnané. V první třetině byl lepší soupeř, ve druhé jsme trošku srovnali. Na obou stranách byla spousta neproměněných šancí. Ve třetí třetině to bylo kdo s koho, my jsme nebyli schopní proměnit gólovou šanci a ze situace dva na jednoho jsme inkasovali. Pak už se nám v power play nepodařilo vstřelit branku. Náš výkon nebyl úplně špatný, musíme se od něj odrazit a v dalším utkání ještě přidat."

Kamil Pokorný (Brno): "Utkání se hrálo ve výborném tempu a byl to opravdu pěkný zápas. My jsme byli v první třetině o něco lepší a měli jsme víc šancí. Využili jsme přesilovku a soupeř vzápětí také, takže to po první třetině bylo 1:1. V úvodu druhé třetiny převzal otěže Litvínov, dost nás napadal a měli jsme s tím trošku problém. Po inkasovaném gólu, který dal Lukeš, jsme měli snad tři vyložené šance během dvou minut. Ukázalo to, že nám to pořád nejde tak, jak bychom chtěli. I přesto jsme z přesilovky vyrovnali. Ve třetí třetině to bylo kdo s koho a v 58. minutě se naplnilo doslova a do písmene pravidlo 'nedáš -dostaneš', kdy domácí trefil tyčku prázdné brány. Odrazilo se to k nám a my jsme rozhodli z brejku o zisku tří bodů. Hráči dali majiteli a kouči Liboru Zábranskému k pětačtyřicetinám vítězství."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články