Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kometa konečně doma dokázala získat tři body, Jihlava se snažila marně

Na čtvrtý pokus konečně dosáhli hokejisté Komety na svém ledě na plný bodový zisk, když porazili Duklu Jihlava 4:2. Naopak nováček z Jihlavy potvrdil, že se mu na soupeřově ledě nedaří. Po čtyřech vystoupeních má na kontě stále pouze bod. Obhájce titulu se ale o vítězství strachoval až do konce zápasu. Výhru pojistil až 83 sekund před koncem Martin Dočekal, který k výhře Brna přispěl dvěma góly.

Utkání Kometa Brno - Jihlava
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

V sestavě Komety už byla nová posila, bývalý reprezentační obránce Barinka, poprvé po zranění zasáhl do extraligy i kapitán Čermák. Jihlavský kouč Vlk po páteční prohře v Pardubicích přeházel útočné řady, snaha o oživení hry mu ale příliš nevyšla. Brňané diktovali od úvodních minut tempo, prosazovali se větší rychlostí i důrazem.  

Úvodní gól vstřelili při první přesilové hře. Obránce Ondřej Němec si vzal kotouč, obkroužil okolo mantinelu z vlastní obranné třetiny celé kluziště a po objetí soupeřovy branky z jeho zpětné přihrávky překonal brankáře Voldena volný Vincour.  

O tři minuty později Čermák našel přesnou přihrávkou na útočné modré čáře Ondřeje Němce, jenž tvrdou střelou přesně do horního růžku přidal druhou branku. V úvodu druhé třetiny navýšil Dočekal náskok Brna na rozdíl tří gólů.   

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Jihlava

Jihlava se vzchopila až při své první přesilovce. I když v ní nedala gól, dostala protivníka pod tlak a pouhé dvě sekundy po skončení početní výhody dotlačil vyražený kotouč do sítě Macík. Gólový úspěch Duklu nastartoval k větší aktivitě. Z převahy si hosté vypracovali několik střeleckých možností, postrádali ale přesnější koncovku.

Kometa se snažila i ve třetí třetině o útočnou hru, soupeře chvíli přehrávala, tlaku ale chyběla efektivita. Dukla spoléhala na protiútoky. Při jednom z nich se dostal do úniku obránce Šidlík, který snížil v 51. minutě na rozdíl jediného gólu.  

Jihlava měla krůček k vyrovnání, v závěru ale nezužitkovala ani jednu ze dvou přesilovek. Naopak při hře bez brankáře potvrdil výhru Brna Dočekal.

HC Kometa Brno - HC Dukla Jihlava 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Vincour (O. Němec), 11. O. Němec (L. Čermák), 23. Dočekal (Vincour), 59. Dočekal - 28. Macík (Jiránek, Suchánek), 51. Šidlík (T. Kubalík, R. Hubáček). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Jindra, Špůr. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - Krejčík, Gulaši, O. Němec, Barinka, Štencel, Bartejs - Erat, J. Hruška, T. Svoboda - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, Dočekal - H. Zohorna, Nahodil, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Jihlava: Volden - Šidlík, J. Zdráhal, De la Rose, Suchánek, Bryhnisveen, Ulrych, Váňa - T. Kubalík, Čachotský, Rys - Macík, F. Seman, Jiránek - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Protasenja, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.

Petr Haken (Brno): "Dobře jsme vstoupili do zápasu, dali tři branky. Ve druhé třetině jsme si začali hru komplikovat. Měli jsme hodně ztrát kotoučů ve střední části kolem útočné modré čáry. Hra se spustila nahoru a dolů. Plynulost nám tolik nevyhovovala. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a získali konečně doma tři body. Nyní se chceme dobře připravit na úterní duel se Spartou."

František Zeman (Jihlava): "Utkání bych rozdělil na dvě části. Do zápasu jsme vstoupili velice špatně, umožnili jsme soupeři získat po našich chybách luxusní třígólový náskok. Od půlky utkání jsme hráli daleko lépe, byli jsme rovnocenným soupeřem, bohužel se nám nepodařilo vyrovnat. Náskok Komety jsme sice stáhli na rozdíl jediného gólu, štěstíčko se k nám ale neotočilo tak, jak jsme chtěli. Za druhou půlku patří klukům obrovský dík. Zjistili, že i s tak kvalitním týmem, jakým je Kometa, se dá hrát. Musíme se ale vyvarovat chyb, které nás stály body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články