Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kometa i podruhé vyhrála, v domácí premiéře si poradila s Hradcem

Brno – Dva zápasy, šest bodů, osm nastřílených branek. Oproti loňským nevyvedeným výkonům Kometa do letošní sezony vstoupila výborně. Na domácím ledě přehrála Hradec 3:1. Na první gól svěřenců trenéra Zábranského ještě dokázal odpovědět Knotek, branky Haščáka a Němce ve třetí třetině ale rozhodly o vítězství domácích.

Slavící hokejisté Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Brňany hned na startu přibrzdilo čtyřminutové oslabení po vyloučení Hynka Zohorny. Početní výhodu Mountfield nevyužil, postupně ale získal územní převahu. Domácí hokejisté se dostávali jen pomalu do tempa, problémy měli při přechodu do útočného pásma. Hned první přesilovku ale Kometa zužitkovala. Dvě sekundy před návratem vyloučeného Baráka na led prostřelil od modré čáry obránce Trška brankáře Kacetla.

Hradec po inkasovaném gólu přidal na důrazu. Po chybách domácích zadáků měl několik možností k vyrovnání, koncovka byla ale hodně nepřesná. Největší šance měli Červený, jenž netrefil z boku opuštěnou branku, a Bednář, který pokus o blafák zakončil nepřesně.

Východočeši drželi vyrovnanou partii i ve druhé třetině. Chyběla jim ale produktivita při přesilových hrách. S koncovkou zápolila i Kometa, která často chybovala v defenzivě a soupeři nabízela šance ke skórování. Jednu z nich využil k vyrovnání ve 39. minutě Knotek, jemuž nechali domácí zadáci hodně prostoru ke střelbě.

Po srovnání skóre Královéhradečtí přehrávali protivníka nejen v kombinační přesnosti, ale také v rychlosti. Do defenzivy zatlačená Kometa se v úvodu třetí třetiny viditelně trápila. Ve 45. minutě měl možnost otočit výsledek při trestném střílení Potulny. Jeho pomalý pokus o blafák ale Čiliak vystihl.

Kometě dopomohla k získání ztraceného náskoku chyba protivníka, kterou Haščák pohotově potrestal. V závěru ještě Hradec nevyužil přesilovku při vyloučení Kováčika. Naopak v závěru se hosté 50 sekund před koncem ve vlastním oslabení pokusili ještě o power play, vítězství Brna však pečetil střelou do prázdné branky Vojtěch Němec.

HC Kometa Brno – Mountfield Hradec Králové 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Trška (L. Čermák), 49. Haščák (Štencel, V. Němec), 60. V. Němec (O. Němec) - 39. T. Knotek (Dej, Kukumberg). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec - Haščák, V. Němec, H. Zohorna - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Vincour, J. Hruška, Zaťovič - Vondráček, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Pešout a Haken.
Hradec Králové: Kacetl - Čáp, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Plášil, Vydarený, Barák - Bednář, Džerinš, Červený - Jarůšek, Potulny, Šimánek - Köhler, Kukumberg, Dej - Bulík, T. Knotek, Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec. 

Martin Pešout (Brno): "Výborně jsme začali. Pomohlo nám, že jsme se ubránili dvěma přesilovkách soupeře, kterého jsme k ničemu nepustili. Po celé utkání jsme hráli výborně oslabení. Od půlky zápasu jsme ale začali ztrácet půdu pod nohama. Jen díky Čiliakovi a fanouškům jsme utkání ve třetí třetině zlomili. I když měl soupeř ještě pět minut před koncem přesilovku, tak jsme se ubránili. Se startem do ligy jsme spokojeni. V prvních šesti sedmi kolech se body počítají dvojnásob. Současných šest bodů je nádhera. Jsme si však vědomi, že jsme měli v obou zápasech slabší pasáže, na kterých musíme pracovat."
Václav Sýkora (Hradec Králové): "Začátek nebyl podle našich představ. Hned v úvodu jsme měli výhodu čtyřminutové přesilovky. Nenaložili jsme s ní dobře. Stejně jako s dalšími přesilovkami v zápase. I když Brno vedlo, tak náš výkon postupně gradoval. Rozhodující byla třetí třetina. V ní jsme měli navrch, soupeře jsme přehrávali. Trestným střílením jsme mohli překlopit výsledek na svou stranu. Když jsme se znovu nadechovali, tak dala Kometa gól. Rozhodující moment utkání vidím v tom, že Kometa ve svých přesilovkách góly dala a my ne."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články