Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kometa hlásí zvučnou posilu, získala slovenského reprezentanta Pospíšila

Ofenzivní akvizici představila Kometa Brno. Do moravské metropole se stěhuje slovenský reprezentační útočník Kristián Pospíšil a hrát by mohl už v úterním zápase 34. extraligového kola proti Litvínovu.

Kristián Pospíšil v dresu slovenské reprezentace
zdroj: Profimedia

Šestadvacetiletý Pospíšil působil od roku 2019 ve Finsku, závěr minulé sezony strávil v Davosu. Před aktuálním ročníkem se však vrátil na sever Evropy a oblékal dres SaiPy Lappeenranta.

"Chtěl jsem vyměnit tým a vyskytla se tato možnost. Jsem rád, že jsem v Brně, a budu se snažit pomoct týmu, aby se vrátil na vítěznou vlnu," uvedl Pospíšil na klubovém webu.

Za SaiPu odehrál odchovanec Zvolena 24 utkání, vstřelil 6 branek a přidal 5 asistencí. "Už kolem vánočních svátků jsem věděl, že se budu stěhovat. Koncem roku jsem se vrátil domů na Slovensko a tam oslavil příchod nového roku," řekl Pospíšil, jenž s Kometou v pondělí poprvé trénoval.

Bronzový medailista z loňských olympijských her v Pekingu je čtvrtým slovenským hráčem v kádru Brna. Stejně jako brankář Marek Čiliak a obránce Marek Ďaloga je ze Zvolena, v týmu působí i Andrej Kollár.

"Určitě je to výhoda. Přišel jsem do nového mužstva, ale já nikdy neměl problém zapadnout do kádru, kamarádi budeme hned od začátku. Důležité je se rychle poznat, pracovat jako tým a ukázat se co nejlépe na ledě," dodal Pospíšil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články