Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kometa hlásí hvězdnou posilu: Do Brna přichází Martin Erat

Brno – Posila zvučného jména vyztuží od příští sezony ofenzivní řady extraligové Komety. Do brněnského klubu přichází útočník Martin Erat, který strávil třináct sezon v NHL a naposledy působil v KHL v Avangardu Omsk.

Martin Erat v dresu Washingtonu
zdroj: ČTK/AP autor: Alex Brandon

"Chtěl jsem se vrátit domů kvůli rodině. Pro mě bylo rozhodující, že mám stále motivaci něco dokázat a hrát s Kometou o titul. Brno v posledních letech podává dobré výkony a je ambiciózní. Proto moje rozhodnutí padlo na Kometu," řekl Erat v telefonickém rozhovoru pro klubový web z Ameriky, kde tráví dovolenou.

Do přípravy s týmem se zapojí až v červenci, kdy půjde Kometa na led. "Od šestnácti let jsem zvyklý trénovat individuálně, vždycky to fungovalo a byl jsem na sezonu dobře připravený," uvedl Erat. 

Erat má na kontě přes 900 zápasů v NHL za Nashville, Washington, Phoenix a Arizonu. Vicemistr světa z roku 2006, který získal na světovém šampionátu také bronz o šest let později, startoval i na olympijských hrách v Turíně, Vancouveru a Soči. Z Turína má bronz.

"Podařilo se nám do svých řad získat dalšího hráče, který má zkušenosti z NHL a z národního týmu. Pro naše mladé kluky bude Martin Erat obrovským přínosem, budou mít vzor a zároveň budou mít možnost se od něj mnoho věcí naučit," uvedl vedoucí sportovního úseku Komety Jaroslav Medlík.

V české extralize se Erat představil naposledy v sezoně 2004/2005 během výluky NHL. Za Zlín tehdy odehrál včetně play-off 64 zápasů, ve kterých vstřelil 27 gólů a připsal si 28 asistencí. Beranům pomohl k postupu do finále, ve kterém se ale z titulu radovali hráči Pardubic. Erat se se sedmi góly dělil o pozici nejlepšího střelce play-off.

Rodák z Třebíče je třetí výraznou posilou Brna. Kometa již angažovala světové šampiony z roku 2010 obránce Ondřeje Němce a útočníka Marka Kvapila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články