Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kometa doma zaútočí na třetí skalp Hradce, Olomouc svede bitvu s Plzní o druhý bod

Hokejisté Komety Brno budou v domácím prostředí útočit na mečbol ve čtvrtfinálové sérii extraligy proti Hradci Králové. Po zápasech na ledě soupeře vedou obhájci titulu 2:0. Šampion z minulých dvou let vyhrál už šest sérií v play-off za sebou a tři z nich skončily jasně 4:0, přestože Kometa pokaždé začínala venku. V souboji Olomouce s Plzní se bude hrát za stavu 1:1 o vedení v sérii na čtyři vítězné zápasy. V sobotu budou série v Brně a Olomouci pokračovat. Přímý přenos třetího čtvrtfinálového utkání Olomouc – Plzeň vysílá od 17:00 web ctsport.cz, po skončení biatlonového přenosu přibližně v 17:50 také program ČT sport.

Jan Kovář v utkání s Olomoucí
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Zástupci Komety se snaží jít do každého utkání s pokorou. "Tým je natolik zkušený, aby věděl, že jsme čtvrtfinále dobře odstartovali, ale zároveň nepropadal nějaké euforii ze dvou výher," upozornil trenér Kamil Pokorný, že obhájce titulu nemá zdaleka vyhráno.

Týmem, který bude muset více přemýšlet, jak přelstít protivníka, je Hradec. "Nějaké zásadní změny ve stylu jejich hry nečekám, oni byli takhle zvyklí hrát celou sezonu," odtušil Pokorný a zdůraznil, že se Kometa zaměří sama na sebe."Opět budeme od hráčů vyžadovat vysoké nasazení, týmové pojetí a trpělivost," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále play-off Hradec Králové - Kometa Brno

Nyní bude ve dvou zápasech hnát Kometu na zteč vyprodaná hala. "Máme vynikající fanoušky, atmosféra bude zase elektrizující. Nesmíme tomu propadnout, bude třeba se dobře zajišťovat, což se nám dařilo v Hradci. Budeme v tom pokračovat," uvedl Pokorný.

Podle Pokorného se všichni hráči drželi stanovené taktiky, trenéři je mohli točit podle potřeby, takže nikdo z kádru neměl za dva zápasy zásadně vysoký čas na ledě. "Je to také o individuálních schopnostech, načasování a taky na kvalitě provedení. Každý má svoji roli a ty role jsou zastupitelné," řekl Pokorný.

Královéhradečtí sice začali sérii co do výsledků nejhůře, jak mohli, ale jako vyřazení se před dvěma zápasy v Brně zdaleka necítí. "Klíč do dalších zápasů je zlepšit produktivitu," uvedl trenér Tomáš Martinec.

"Nebyli jsme disciplinovaní a Brno ty přesilovky využilo de facto skoro stoprocentně. Každé naše zaváhání Kometa ztrestala, i když jsme na to byli podle mého názoru velmi dobře připravení. Při hře pět na pět nás soupeř nepřehrával. My jsme ale bohužel nevyužili ty mraky šancí, co jsme si za ty dva zápasy vypracovali. V tom se musíme zlepšit. Brno nás musí porazit celkem čtyřikrát," prohlásil asistent trenéra Petr Svoboda.

Nejlépe na otázku produktivity odpovídá poměr střel, který za dva zápasy na východě Čech vyzněl v součtu 80:40 pro domácí, a vedle toho výsledky 3:1 a 5:0 pro obhájce titulu. "Nehrajeme špatně. Jenže když to nepadá, musíme do brány dotlačit špinavé góly. Play-off není o hezkých gólech, ale kdo jich dá víc," zdůraznil útočník Tomáš Vincour.

"Když dáme první gól, utišíme stadion. A když dáme druhý, tak nám zase pomůžou naši fanoušci," nastínil odvážný plán další útočník Patrik Miškář. "Potřebujeme v Brně vyhrát, svádí k tomu hned první zápas v pátek. Chceme vrátit sérii zpátky do Hradce. I po dvou prohrách je vše otevřené. Když dáme první gól, určitě máme šanci zbytek ubránit a vyhrát," dodal Miškář.

Olomouc chce doma navázat na vítězství v Plzni

Hanáci v úterý otočili druhý zápas série v Plzni z 0:2 na 3:2 a doma chtějí navázat na zlepšený výkon z druhé poloviny duelu. "Budeme chtít hlavně hrát naši hru, se kterou jsme byli úspěšní a zdobila nás v základní části. V pondělním zápase nám to chybělo, ale ve druhém utkání od druhé třetiny už to bylo dobré," řekl útočník Miroslav Holec, jenž poslední zápas gólem v prodloužení rozhodl.

Olomouc doma v základní části prohrála 10 z 26 zápasů, v závěru ale před svými diváky pětkrát v řadě vyhrála. V týmu Plzně zavládlo po skončení úterního utkání zklamání, Západočeši ale věří, že dokážou zopakovat loňské čtvrtfinále, kdy se série rovněž přesunula na kluziště soupeře za stavu 1:1, ale oni následně v Olomouci dvakrát vyhráli a pak doma završili postup.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále play-off Plzeň - Olomouc

"Olomouc u nás splnila úkol, udělala jeden bod. Teď jsme na řadě my. Hlavní je, abychom hráli celých šedesát minut, a ne jen čtyřicet. Nemůžeme mít hluchá místa a darovat soupeři laciné góly. Chceme v Olomouci uhrát oba zápasy a vrátit se domů za stavu 3:1," řekl trenér Ladislav Čihák jasně. "Bude to bojovné utkání. Je poženou diváci, ale věřím, že když budeme předvádět naši hru jako v prvním zápase, tak tam vyhrajeme," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články