Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kometa díky dvěma gólům Koblížka udolala Vítkovice 2:1

Brno zvítězilo nad Vítkovicemi 2:1 a vyhrálo čtvrtý domácí duel za sebou. Oba góly Komety dal Radek Koblížek, za hosty snižoval ve třetí třetině Peter Krieger. Ostravané neuspěli po třech předchozích vítězných vystoupeních.

Velkým tématem zápasu byl návrat Petera Muellera na brněnský led. Americký útočník působil v Kometě čtyři roky, v sezoně 2020/21 opanoval jako první cizinec kanadské bodování extraligy a po letošním letním přestupu do Vítkovic hrál poprvé proti bývalým spoluhráčům.

Na ledě strávil téměř 24 minut, čtyřikrát vystřelil na branku a asistencí se podílel na jediném gólu svého týmu.

Po zápase sklidil Mueller ovace brněnského publika, které na čtyři společné roky nezapomnělo. "V Brně byli vždycky vášniví fanoušci, bylo to od nich moc hezké, jak mi zatleskali," řekl novinářům čtyřiatřicetiletý útočník.

Jako rozhodující faktor utkání označil výkon brněnského gólmana Dominika Furcha. "Měli jsme spoustu šancí, ale on skoro vše pochytal. Připravil nás o možnost bodovat," dodal Mueller.

Do zápasu vstoupili lépe hosté, v šesté minutě mohl otevřít skóre Marosz, jenže Furch, který nahradil zraněného Čiliaka, jej vychytal.

Brňany postavila na nohy jejich silná zbraň, kterou jsou přesilové hry. Hned první početní výhodu využil Koblížek a zajistil Kometě vedení.

Druhá třetina se hrála víceméně v režii domácího týmu, který si vytvořil dvě velké střelecké příležitosti, ale Zbořil ani Šalé svého bývalého spoluhráče Klimeše v brance Vítkovic nepřekonali.

Hosté se do výraznějšího zakončení s náznakem šance dostali až v samotném závěru, jenže Lakatoš recept na Furcha nenašel.

Ráz vyrovnané partie určila 44. minuta, kdy se rychlík Koblížek prodral za hostující obranu, prostřelil Klimeše a svým druhým gólem zajistil Kometě dvoubrankové vedení.

Vítkovičtí vrhli všechny síly do útoku, vynutili si tlak, z něhož vznikaly i šance. Jenže v brance Brna vynikal Furch, který zlikvidoval šance Marosze a Lakatoše. Překonal ho až v 52. minutě po individuální akci americký útočník Krieger.

Utkání tak dostalo opět velký náboj, blízko hattricku byl Koblížek, hosté dvě a půl minuty před koncem odvolali brankáře, vystupňovali svůj tlak, ale výtečný Furch už další puk za svá záda nepustil.

Kometa tak porazila ve třetím duelu po sobě tým, který v den zápasu aktuálně vedl tabulku. V minulém kole sesadila z čela Olomouc a předtím Pardubice.

Kometa Brno - HC Vítkovice 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Koblížek (Strömberg, T. Sallinen), 44. Koblížek (Ščotka) - 52. Krieger (Raskob, Mueller). Rozhodčí: Kika, Ondráček - Komárek, Hnát. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5819.

Brno: D. Furch - Ďaloga, Ščotka, Holland, Kučeřík, Kundrátek, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Šalé, A. Zbořil, Kollár - Kratochvíl, T. Sallinen, Dufek. Trenér: Pešout.

Vítkovice: Klimeš - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Marosz, Dej - Fridrich, Lindberg, M. Kalus - Vildumetz, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články