Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kometa bude postrádat Tomáše Svobodu. Dostal trest na dva zápasy

Praha - Hokejisté Brna budou ve dvou zápasech postrádat útočníka Tomáše Svobodu. Disciplinární komise extraligy jej dodatečně potrestala za faul ve středečním zápase 47. kola proti Plzni.

Svoboda, který se na výhře Komety nad lídrem soutěže podílel gólem a proměněným rozhodujícím samostatným nájezdem, fauloval protihráče Jiřího Hanzlíka ve 24. minutě duelu.

"Byl tam úder do oblasti hlavy a krku, navíc s nevhodným naskočením," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý pro deník Sport. Brněnský útočník měl od rozhodčích dostat vyšší pětiminutový trest.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Plzeň

Disciplinární komise se rozhodla dále netrestat obránce Plzně Tomáše Frola, který byl za souboj s Róbertem Petrovickým vyloučen na pět minut a do konce utkání. Podle předsedy komise rozhodčích Pavla Halase totiž chybovali rozhodčí Radek Husička a Martin Homola. Frolo soupeře atakoval čistě, v souladu s pravidly.

"I dvouminutový trest, který rozhodčí udělili v první chvíli, byl chybný," řekl Halas, který potvrdil, že trest dle neveřejného sazebníku dostanou oba arbitři. Kometa uvedla, že se rozhodla pro další zápasy Husičku vetovat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články