Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Kometa Brno začne cestu za obhajobou titulu proti Třinci

Praha - Nový ročník hokejové extraligy odstartuje v pátek 8. září. Úřadující mistr Kometa Brno přivítá v 1. kole druhý tým základní části minulého ročníku Třinec. Nováček Jihlava, která se mezi elitu vrací po 12 letech, vyzve před svými diváky Mladou Boleslav.

Hokejisté Brna slaví vítězství v extralize
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Velkou pozornost v úvodním dějství příští sezony bude poutat i souboj Liberce, který bude útočit na třetí prvenství v základní části za sebou, s Hradcem Králové, jenž bude mít rovněž vysoké ambice. Bitva dvou tradičních rivalů se odehraje v Pardubicích, kam zamíří Sparta. Zbývající duely obstarají Vítkovice se Zlínem, Chomutov s Olomoucí a Plzeň s Litvínovem.

Dlouhodobá fáze soutěže skončí 52. kolem v neděli 4. března. O dva dny později začne předkolo play-off a také skupina o 11. až 14. místo. Play-off odstartuje v úterý 13. března.

POSLECHNĚTE SI poslední Hokej fokus podcast nejen o finálové extraligové sérii:

Finálovou sérii otevře první duel v sobotu 14. dubna, jméno nového mistra bude známo nejpozději ve čtvrtek 26. dubna po případném sedmém finálovém zápase. Baráž, která opět čeká nejhorší dva extraligové celky a nejlepší dva týmy z první ligy, začne v úterý 27. března. Poslední 12. kolo je naplánováno na neděli 22. dubna.

V listopadu a prosinci se extraliga tradičně zastaví kvůli turnajům Euro Hockey Tour, jimiž budou Karjala a Channel One Cup. Takřka třítýdenní přestávka je naplánovaná na únor příštího roku mezi 49. a 50. kolem základní části, kdy se bude hrát olympijský turnaj v Pchjongčchangu. Na konci dubna čekají reprezentaci České hokejové hry a od 4. do 20. května přijde na řadu druhý vrchol sezony v podobě mistrovství světa v Dánsku.

Program základní části extraligy 2017/18:

1. kolo - 8. září: Pardubice - Sparta, Jihlava - Mladá Boleslav, Brno - Třinec, Vítkovice - Zlín, Liberec - Hradec Králové, Chomutov - Olomouc, Plzeň - Litvínov.

2. kolo - 10. září: Mladá Boleslav - Chomutov, Hradec Králové - Brno, Litvínov - Liberec, Zlín - Pardubice, Sparta - Jihlava, Olomouc - Vítkovice, Třinec - Plzeň.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články