Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kometa ani napotřetí nedala šanci Olomouci

Brno - I ve třetím vzájemném utkání sezony byla šťastnější Kometa Brno, která porazila Olomouc 3:1. Brňané tak nyní mají stejný počet bodů jako třetí Sparta, naopak Olomouc již potřetí v řadě ani nebodovala.

Radost hokejistů Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Hanáci dlouho odolávali převaze Brňanů zásluhou výborného brankáře Tomáše Vošvrdy, jenž inkasoval rozdílové trefy až v polovině třetí části po střelách Jana Hrušky a Michala Kempného. Kometa vsadila na útočnou hru s důrazným napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče. Získala územní převahu a už ve čtvrté minutě po akci Holce vstřelil úvodní branku duelu Ostřížek.

Olomouc po inkasovaném gólu otevřela více hru. Hrozila hlavně rychlými protiútoky do otevřené obrany protivníka. Po jednom z nich zaskočil domácího brankáře Čiliaka v deváté minutě Diviš, který vyrovnal. V úvodu druhé třetiny se po zaváhání domácích zadáků dostal do brejku Herman, jeho sólo ale stačil Čiliak zneškodnit.

Brňané postupně svůj tlak zesílili. K výrazné herní převaze jim dopomohla častá vyloučení protivníka. V přesilovkách se ale nedokázala Kometa gólově prosadit. K získání náskoku nepomohla Kometě ani téměř dvouminutová přesilovka pět na tři. V ní střelecky nejčastěji zaměstnávali Vošvrdu obránci od modré čáry, ten však všechny situace řešil s přehledem a byl hlavním pilířem olomouckého týmu.

Hanákům se nabídla možnost ke skórování v úvodu třetí třetiny, kdy naložili s minutovou početní výhodou pět na tři stejně neefektivně jako Brňané ve druhém dějství. Teprve při desátém vyloučení olomouckého hráče se Kometa střelecky prosadila a v přesilovce Vošvrdu překonal Jan Hruška. Nedlouho po něm přidal třetí gól obránce Kempný. Olomouc se už z tohoto úderu nevzpamatovala a Brňané vítězství uhájili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Kometa Brno - Olomouc

HC Kometa Brno - HC Olomouc 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. Ostřížek (Dočekal, Holec), 51. J. Hruška (Kempný), 53. Kempný - 9. Diviš (Herman, Ondrušek). Rozhodčí: Horák, Pešina - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 8:10, navíc Kempný (Brno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7 200 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Kováčik - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - Holec, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Olomouc: Vošvrda - Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Bartoň - Cibák, Marosz, Rác - Dlouhý, Patera, Kucharczyk - Laš, Herman, Diviš - Rachůnek, J. Knotek, Matai. Trenéři: Fiala a Dopita. 

Karel Beran (Brno): "Pro nás to bylo hodně těžké utkání. V předcházejících vzájemných zápasech jsme dvakrát vyhráli. Nevstoupili jsme do zápasu špatně a dali jsme rychlý první gól, Olomouc měla potom několik gólových šancí a za pět minut vyrovnala. Škoda druhé třetiny, kdy jsme měli tlak a velkou převahu. Dlouhou přesilovku pět na tři bychom měli využít. Na vině byl možná i špatný led. Pokud je kvalita ledu dobrá, tak puky kloužou, na všechno je více času."
Jiří Dopita (Olomouc): "Budu stručný. Pro nás je škoda, že jsme takové utkání prohráli. Nehráli jsme špatně. Domácí byli pouze produktivnější než my. Také nás na počet střel přestříleli. Bylo to dáno i přesilovými hrami, které Brno mělo. Ve druhé třetině jsme vypadli kvůli častým vyloučením z tempa. Rozhodla právě přesilovka v poslední třetině, kterou odehrála Kometa lépe než my." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články