Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Kolo plné šlágrů. Kometa přivítá Spartu, Mladá Boleslav zase Třinec

Po deseti dnech se utkají znovu a zase to bude v Brně. Kometa hostí v 38. kole extraligy Spartu, která vede tabulku o tři body před Třincem. Právě Oceláři jedou na led třetí Mladé Boleslavi. V duelu o páté místo se střetne Plzeň s Hradcem Králové. Naopak čtvrtý Liberec se představí na půdě předposledního Zlína a pokusí se prodloužit bodovou sérii na devět utkání. Sestřihy a ohlasy všech duelů sledujte v pořadu Buly na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 22:00.

Brněnský brankář Karel Vejmelka zasahuje v duelu se Spartou
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

V pohodě hrající Sparta jede do Brna

Kometa po úspěšném období, kdy sedmkrát za sebou bodovala a z toho šestkrát vyhrála, získala v uplynulých dvou zápasech jediný bod ze šesti možných. V úterý Brňané prohráli 1:2 v prodloužení v Olomouci. "Šance jsme měli, ale štěstí přeje tomu, kdo pro to víc udělá. Neřekli jsme si o to svým výkonem," poznamenal kriticky asistent trenéra Jan Zachrla.

Sparta bodovala sedmkrát v řadě, z toho si připsala pět vítězství. Nyní se těší na možnost zúčtovat s Kometou za nedávnou porážku 3:4 v prodloužení. "Neodehráli jsme tam špatný zápas, ale mohli jsme proměnit více přesilových her. Musíme se také vyvarovat zbytečných vyloučení, která nás stojí spoustu sil. V Brně jsme hráli poměrně nedávno, věřím, že tentokrát uspějeme," uvedl útočník Robert Říčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - České Budějovice

Plzni se nedaří, využít toho chce Hradec Králové

Plzeň nevyužila možnost přerušit sérii porážek, když na ledě předposledního Zlína prohrála 0:2. "Chybělo nám tak nějak všechno, od klidu na hokejkách až po lépe sehrané přesilovky. A sráží nás vyloučení, těch máme strašně moc. Takhle to dál nejde, protože touto cestou bychom dostávali góly donekonečna," konstatoval útočník Filip Suchý. "Musíme se zamyslet. Jsem krajně nespokojen," přiznal kouč Ladislav Čihák.

Hradec Králové se 12. ledna radoval po výhře v Plzni 4:1. I díky dvěma posledním výhrám se Východočeši na "indiány" bodově dotáhli. "Jsme rádi, že se nám povedlo vyhrát dvakrát po sobě a potvrdit předchozí úspěch v Brně. Chceme stejně pokračovat dál, aby přibývaly výhry a nestřídali jsme výhry s porážkami. Chceme do čtyřky, takže zápasy s týmy, co o ni také usilují, musíme zvládat. Věřím, že když v Plzni předvedeme svou hru a budeme se držet taktiky, máme šanci tam uspět znovu," řekl útočník Jakub Lev.

Třinec usiluje o čtvrtou výhru za sebou

Mladá Boleslav si v posledních třech zápasech vyzkoušela všechny tři možnosti těsných porážek. Středočeši prohráli o gól, další duely ztratili v prodloužení a nájezdech. "Poslední zápasy jsme nehráli to, co jsme měli, ale minule v Hradci jsme se vrátili zpátky k naší hře. Musíme pracovat a ono to přijde," podotkl útočník Joona Jääskeläinen.

Třinec se po vítězství v Litvínově přesunul do středních Čech a v Mladé Boleslavi se domácím bude snažit připravit čtvrtou porážku v řadě. Do kádru Ocelářů se z hostování v Českých Budějovicích vrátil zkušený bek Roth, ale podle kouče Václava Varadi se rozehraje na farmě ve Frýdku-Místku a v pátek ještě v dresu Třince na led nevyjede. "Má zatím tréninkové manko, které potřebuje dohnat. Teď to na zápas u nás není," podotkl Varaďa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov – Třinec

Liberec se veze na bodové vlně

Zlín přes poslední dvě domácí výhry zůstává spolu s Českými Budějovicemi nejhorším týmem na svém ledě. O další úspěch bude usilovat proti Liberci. "Když se hraje bez diváků, tak je to celkem jedno. Nehledíme na to, jestli vyhráváme doma, nebo venku, hlavní jsou tři body. Je pro nás důležité, že zažijeme vítězný pocit," řekl brankář Daniel Huf.

Čtvrtý Liberec už osmkrát po sobě nenašel přemožitele v základní hrací době, z toho šestkrát slavili výhru Bílí Tygři. Před týdnem a půl ale ve Zlíně prohráli nájezdy. "Jedeme do Zlína vyhrát. Moc nehledíme na to, jestli jsme s nimi už vyhráli, nebo prohráli. Samozřejmě jim ale máme co vracet. Chceme sbírat co nejvíce bodů a věřím, že si nějaké odvezeme i ze Zlína," uvedl obránce Ronald Knot.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Karlovy Vary

Olomouc jede do Ostravy, Litvínov do Budějovic

Vítkovice zatím v sezoně nenašly recept na Olomouc, které dvakrát o gól podlehly. Kohoutům se konečně vrátili do sestavy zkušení Klimek a Strapáč, mimochodem oba bývalí útočníci Vítkovic. "Pro naši hru to je velká pomoc a je to hned poznat. To ukázali hned v prvním utkání. Možná se nám v pátek vrátí ještě někdo," naznačil kouč Jan Tomajko neurčitě patrně směrem k dalšímu zraněnému Oleszovi.

Vítkovice se pod koučem Milošem Holaněm přece jen zvedají, z posledních šesti kol čtyřikrát vyhrály. Očekávají, že v pátek znovu narazí na tuhý vzdor. "Čeká nás urputný soupeř, o čemž jsme se nedávno přesvědčili, a musíme se na to připravit. Hlavně být o něco efektivnější v koncovce, to byla věc, na kterou jsme proti Olomouci dojeli posledně," uvedl Holaň.

Poslední České Budějovice přivítají dvanáctý Litvínov. Jihočeši třikrát za sebou nebodovali. Tým Vervy vyšel naprázdno ve třech z posledních čtyř utkání, naposledy ve středu po domácí porážce 1:2 s Třincem. "Výkon byl ale velice solidní. Minimálně bod bychom si zasloužili," litoval kouč Severočechů Vladimír Országh.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Vítkovice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články