Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kolář odchází do Doněcku, s Beechem se v Pardubicích rozloučili dobrovolně

Doněck – Úřadující mistr z Pardubic v sezoně tápe, přesto přichází další oslabení. Do ukrajinského Donbassu Doněck působícího v KHL odchází nejlepší pardubický obránce minulé sezony Jan Kolář. S ukrajinským nováčkem Kontinentální ligy se zadák, který brzy oslaví šestadvacáté narozeniny, dohodl na smlouvě do konce příští sezony. V klubu končí také Kristopher Beech, kterého v Pardubicích vítali před sezonou s velkou pompou. Výkony kanadského útočníka byly ale tak slabé, že s ním nyní Východočeši rozvázali smlouvu.

Poslední mistr se nachází na osmé příčce ligové tabulky, nedávno odvolal trenéra, ale zásadní zlepšení nepřichází. Pardubice se stále nedokázaly vyrovnat s odchodem produktivní dvojice Koukal–Kolář, která je dotáhla loni za titulem, a Východočeši dál oslabují. Do Doněcku odchází klíčový obránce Jan Kolář. "Obdržel od Donbassu zajímavou nabídku a požádal nás o uvolnění. Po dohodě s ukrajinskou stranou jsme se rozhodli mu vyhovět," řekl sportovní manažer Pardubic Petr Hemský. 

Petr Hemský: "Jeho výkony, díky kterým se dostal i do reprezentace, jej předurčovaly k tomu, že by mohl získat lukrativní angažmá v zahraničí. Jeho odchod je pro naše defenzivní řady citelnou ztrátou, věřím však, že se s ní vyrovnáme." 

"Dozvěděl jsem se o této možnosti před pár dny, kluby se dohodly, za což jsem Pardubicím vděčný. Je to další stupeň v mé kariéře, snad se mi zde bude dařit. Rád se jednou do Pardubic vrátím, je tu skvělá parta a jsem zde doma. Nechtěl bych hrát v extralize někde jinde, i kdybych měl dostat o pár tisícovek více. Doma je doma," dodal.

Kolář sehrál v extralize od roku 2006 celkem 284 zápasů a připsal si 59 bodů za 14 branek a 45 asistencí. Třikrát oblékl dres české reprezentace. Pardubicím pomohl ke dvěma titulům v letech 2010 a 2012. V Doněcku se při svém prvním zahraničním angažmá setká s krajany Václavem Nedorostem a Lukášem Kašparem. Nedávno v týmu vedeném slovenským trenérem Júliusem Šuplerem skončil obránce Karel Pilař. 

Beech nesplnil očekávání a končí

Kristopher Beech přišel v létě do Pardubic z finského klubu Lukko Rauma jako jedna z největších ofenzivních posil. Kanaďana doprovázela vizitka dvou set startů v NHL a na východě Čech si od Beeche slibovali, že by měl nahradit prvního centra Petra Koukala. "Kris Beech je elitní centr, se kterým počítáme na místo vedle Pavla Brendla. Je velmi silný na buly, není to žádný sobec, takže věříme, že spolu vytvoří úderný útok," sliboval si manažer Petr Hemský.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejista Kolář odchází z Pardubic do Doněcku

Beech si ale v české extralize ve 21 zápasech připsal jen osm bodů za dvě trefy a šest přihrávek a postupně se propadl až do čtvrtého útoku. "Chtěli jsme ho dát na kondiční trénink, ale bohužel s tímto rozhodnutím nesouhlasil, proto jsme s ním rozvázali kontrakt," řekl Hemský.

Kádr Pardubičtí doplnili vlastními hráči hostujícími v první lize. "Lukáš Nahodil hraje v Třebíči, Marek Drtina v Jihlavě, rozhodli jsme se je stáhnout. Počítáme s příchodem hráčů, ale určitě to nebude hned. Hledáme vhodné hokejisty, dnes určitě nikdo nepřijde," dodal Hemský. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články