Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Knotek má stále formu. Mladou Boleslav nasměroval k výhře nad Litvínovem

Na konci listopadu a na začátku prosince měl útočník Tomáš Knotek na kontě pět branek, k nimž přidal po reprezentační pauze další dvě. Přispěl tak v 27. kole extraligy k vítězství 5:2 nad Litvínovem, který zatím drží desátou příčku, poslední pro předkolo play-off. Právě Bruslaři se ale na Severočechy dotáhli na rozdíl pouhého bodu.

Střelec Mladé Boleslavi Tomáš Knotek
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Úvodní pasáž hry trvala bez přerušení bez vteřiny čtyři minuty a aktivnější v ní byli jednoznačně hosté z Litvínova, kteří si vypracovali hned několik nadějných příležitostí k otevření skóre. Domácí srovnali obraz hry během dvou přesilovek, které jim ale nevyšly úplně podle představ.

V samotném závěru té druhé ve 13. minutě však našel zpoza branky Šťastný Žejdla a domácí se radovali z úvodní branky zápasu. Navíc o minutu později zpracoval na útočné modré čáře šikovně puk ze vzduchu Flynn Knotkovi přímo do jízdy a ten mířil přesně do rohu Janusovy branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Litvínov

Také úvod druhé části hry patřil Litvínovským, ale i tentokrát slovinský brankář Krošelj kryl všechny hostující pokusy. Dvě velké šance pak měl domácí Knotek; nejprve po přihrávce Kousala měl Januse "hotového", ale hostující brankář ještě dokázal před odkrytou brankou vymrštit svůj beton, o chvíli později si poradil i s dalším blafákem domácího forvarda ze samostatného úniku, i když si musel pomoci i dvouminutovým faulem.

Na třetí pokus to ale Knotkovi vyšlo. Opět to byl Kousal, kdo jej poslal do úniku, Knotek tentokrát nic nevymýšlel a střelou o tyč zvýšil na 3:0. Mladá Boleslav hrála v pohodě, než ji z ní vyrušil Lukeš, který v oslabení ujel domácí obraně, ta jej musela zastavit až faulem. S následným trestným střílením si zkušený útočník poradil s přehledem a snížil. V poslední minutě druhého dějství měl ještě štěstí domácí brankář, když mu propadl puk po střele Kašpara, leč doskákal pouze na tyčku.

"Začátek jsme měli dobrý, ale pak jsme dostali dva rychlé góly. Druhá třetina byla už vyrovnaná a ve třetí jsme se snažili vyrovnat, ale naší hloupou chybou, kdy jsme hráli v šesti, jsme Boleslavi nabídli přesilovku, v které jsme inkasovali. V úvodu prvních dvou třetin jsme začali dobře, ale Boleslav dobře bránila a nám tam chybělo i trochu štěstí," uvedl František Lukeš.

Knotek mohl ve třetí třetině zkompletovat hattrick, ale tentokrát stála proti centru čtvrté formace tyčka. "Mladí kluci v mojí lajně dneska hráli skvěle, díky jejich přihrávkám jsem dneska mohl přemýšlet i o hattricku. V tom nájezdu jsem trošku zazmatkoval, pak byla proti tyčka," pochvaloval si Knotek spolupráci s Oskarem Flynnem a Pavlem Kousalem.

"Sice jsme na papíře napsaní jako čtvrtá lajna, ale na ledě jsme měli hodně prostoru. Kluky musím dokonce i trošku krotit, aby nepřetahovali střídání," prohlásil Knotek.

Zahozené šance mohly domácí mrzet. Sedm minut před koncem totiž využil přesilovou hru Porseland a snížil už na rozdíl jediné branky. Drama ale odvrátil dvě minuty před koncem přesnou střelou v přesilovce Šťastný. Do prázdné branky pak skóre na konečných 5:2 zpečetil obránce Němeček.

"Úplně zbytečně jsme málem udělali drama. Ve třetí třetině nám trochu chyběla disciplína a dostali jsme zbytečný kontaktní gól. Ale pak přišlo zbytečné vyloučení Litvínova a my jsme naštěstí využili přesilovku," dodal Knotek.

27. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 5:2 (2:0, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Žejdl (D. Šťastný), 14. T. Knotek (Flynn, Kousal), 31. T. Knotek (Kousal, Flynn), 58. D. Šťastný (Pláněk, Krošelj), 59. Němeček (P. Musil) - 34. Lukeš z trest. střílení, 53. Porseland (Ščotka). Rozhodčí: Pavlovič, Pražák - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:8, navíc Dlapa 5 min. a do konce utkání - L. Doudera a Baránek oba 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2534.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj - Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa, Eminger, Hrdinka - Skalický, Klepiš, Vondrka - Pacovský, P. Musil, M. Látal - Orsava, Žejdl, D. Šťastný - Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Suchánek, Březák, Romančík - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Trávníček - D. Tůma, M. Hanzl, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Ohlasy trenérů:

Pavel Patera (Mladá Boleslav):  "Začátek od nás nebyl dobrý, ale nastartovala nás druhá přesilovka. Pak jsme během minuty dali druhý gól, což nás zklidnilo, protože po tom úvodu to mohlo být i obráceně. Máme dobrý přechod do útoku, bohužel nevydržíme zatím takový hokej hrát celých šedesát minut. Naštěstí jsme ale těžili z dobré produktivity. Ta zápas rozhodla."

Radim Skuhrovec (Litvínov):  "Zápas jsme nezačali špatně, měli jsme dobrý pohyb, ale pak jsme soupeře pustili do přesilovky a inkasovali jsme dvě branky. Po gólu Franty Lukeše se hra vyrovnala. My jsme se ke konci dostali i na kontakt. Bohužel, když jsme sahali po vyrovnání, přišla technická chyba, kdy jsme hráli v šesti. Soupeř nabídnutou šanci využil. Pak jsme to ještě zkusili bez brankáře, ale byl z toho ještě jeden gól. Musím říci, že to bylo oboustranně kvalitní utkání. Boleslav ale měla lepší tlak do branky. Před bránou jsme byli málo hladoví."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články