Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Knotek k hattricku: V útoku jsme si sedli a daří se nám

Hradec Králové - Až v sedmé sezoně se dočkal hattricku a hned z toho byla výhra 6:3 nad Plzní. Útočník Hradce Králové Tomáš Knotek se veze na střelecké vlně a po reprezentační přestávce vsítil už pět branek ve dvou vítězných zápasech. Také díky jeho příspěvku může Hradec pomýšlet na udržení třetí příčky před Spartou.

Tomáš Knotek z Hradce Králové se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Už bylo na čase. Nějakých sedm let, to je dlouhá doba," řekl Knotek, který v centru třetího útoku nastupuje s Kanaďanem Alexandrem Picardem a Richardem Jarůškem. "Sedli jsme si, daří se nám. Na mých gólech mají velkou zásluhu. Ríša Jarůšek mi také před rozhovorem říkal, abych ho zmínil," smál se Knotek.

Přiznal, že mu dvě trefy na Spartě dodaly sebevědomí. "Také mi to mohlo před třetím gólem přeskočit hokejku," připomněl vliv sebedůvěry na výkon. Na ledě ho demonstroval při první brance, kterou v deváté minutě zvýšil na 2:0. Převzal v otočce puk ve středním pásmu, projel obranou a blafákem pokořil Matěje Machovského. "Byl to efektní gól. Jen jsem se bál, aby nešlo o ofsajd," popsal.

Zdálo se, že si Hradec dojde lehce pro první výhru nad Plzní v této sezoně, jenže Škoda duel zdramatizovala. "S nimi je to vždycky takové. Druhou třetinu jsme hráli špatně, ale ve třetí jsme dali góly a výsledek si pohlídali."

Také Knotek se v závěrečné části zaskvěl, skóroval dvakrát. Naposledy minutu před koncem, kdy dokončil hattrick. Po něm, jak velí tradice, nalétaly na led čepice. "Byl jsem překvapený, kolik jich bylo," podotkl střelec. Jedna byla navíc netradiční, ze střídačky hodil na led helmu spoluhráč Šimánek. "Jirka je vtipálek," culil se Knotek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články